Nyt

En venstreorienteret undersøgelse fra Institut for menneskerettigheder (IMR) viser, at muslimer er ofre for hadtale på sociale medier. Men måske har de røde analytikere glemt at undersøge den ‘muslimske tone’ i debatten?

Om Institut for menneskerettigheders undersøgelse skriver Kvinfo på Twitter:

“Hadefulde kommentarer på Facebook retter sig først og fremmest mod islam, muslimer, indvandrere og integration (49%). Næst for i skudlinjen står angreb rettet mod kvinders køn (14%) og mennesker med et handikap (11%)”

På Kvinfos hjemmeside fremgår følgende (det mærkelige sprog i teksten kan tilskrives Kvinfo):

“”Det er stort demokratisk problem, når kvinder og etniske og religiøse minoriteter afholder sig fra at blande sig i debatten fordi de bliver mobbet og mødt med racistiske og sexistiske kommentarer” siger Rebekka Mahler, vidensmedarbejder på KVINFO.

ANNONSE

”Vi har igennem i de seneste år oplevet er køns- og ligestillingsdebatten i Danmark blevet mere aggressiv og hadefuld og samtidig har vi undersøgelser som Who Makes the News, der viser, at kvinder generelt er underrepræsenterede i medierne. IMRs undersøgelse bekræfter den problematiske repræsentation og dens konsekvenser.””

“Forfattere: Lumi Zuleta, Institut for Menneskerettigheder og Rasmus Burkal,
Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet
Kapitel 5: Tine Birkelund Thomsen
Med bidrag fra: Rikke Frank Jørgensen, Anders Fogh Mikkelsen, Signe Møller
Villumsen og Vibeke Borberg, Områdechef for Forskning og Viden ved Danmarks
Medie- og Journalisthøjskole (ekstern konsulent)
Ansvarlig: Afdelingsleder Maria Ventegodt Liisberg
Redaktion: Teamleder Ask Hesby Krogh og projektleder Lumi Zuleta”

 

ANNONSE