Kopierede/fra hoften

P1-vært Mads Aagaard Danielsen under ‘DM i hadebeskeder’, Bornholm, 17. juni 2019; Grafik: FB)

Metoo-sagerne kører stadig på fuld tryk, og der begynder så småt at danne sig et mønster. Gerningsmændene er socialdemokratiske og radikale politikere, diverse journalister, herunder Enhedslisten-vælgeren Thomas Heurlin.

Den foreløbigt værste sag blev oprullet af Berlingske over noget der ligner seks kroniklængder. Det bliver svært at se P1-vært Mads Aagaard Danielsen lave et comeback fra det her, når han engang kommer tilbage fra ‘barsel’. Han er vært for Shitstorm, og står blandt andet bag ‘DM i hadbeskeder’, hvor diverse meningsdannere læser tilsendte ubehageligheder op. Sideløbende intimiderede han kvinder på forskellig måde, blandt andet med krænkende beskeder over sms.

Mediebranchen suger ‘Two-Face’-hyklerne til sig. ‘Projektion’ kalder man det indenfor psykologien. Fra B.dk – Han er vært på DRs ‘Shitstorm’ : I årevis har han sendt hadbeskeder, været seksuelt grænseoverskridende og truet med at dele nøgenbilleder.

“Danmarks Radio blev allerede i 2019 advaret direkte om, at en P1-radiovært havde chikaneret og truet andre. Intet skete. Nu står en række mænd og kvinder frem og fortæller om den højt profilerede radiovært Mads Aagaard Danielsens årelange grænseoverskridende seksuelle adfærd, voldstrusler, ekstremt hadefulde beskeder og trusler om at lække nøgenbilleder. …

Dertil er Mads Aagaard Danielsen vært på det prisvindende event ‘DM i hadbeskeder’, et søsterprogram til ‘Shitstorm’, der i flere år er sendt direkte fra Folkemødet på Bornholm. Programmet beskriver de ’sølle typer bag tastaturet’ , der ‘ødelægger demokratiet’ og tilsviner og truer fortrinsvis offentlige personer i private beskeder eller via sociale medier. …

En række vidnesbyrd og dokumentation i form af beskeder, som Berlingske har indsamlet fra en række kvinder og mænd – hvoraf flere i dag træder frem – viser, at Danielsen har opført sig seksuelt krænkende overfor kvinder, sendt kvinder – og mænd – krænkende, nedgørende og hadefulde beskeder, opført sig truende og aggressivt, ligesom han har brugt sin magt, indflydelse og DR-stilling til at true sig til tavshed om de overgreb, han er under mistanke for at have begået.

12 kilder bidrager direkte til denne artikel. Ud af dem udtaler ti sig til citat, mens otte står frem med deres fulde navn. Danmarks Radio har i mere et år kendt til dele af Mads Aagaard Danielsens grænseløse adfærd, chikane og trusler, men intet foretaget sig. Først nu er en undersøgelse iværksat.

I de 14 måneder, der er gået, siden DR i august 2019 blev orienteret om, at Danielsen havde en truende og aggressiv adfærd, har Danielsen fortsat beværtet ‘Shitstorm’ og ‘DM i hadbeskeder’ – men at hadbeskeder var en specialitet for Danielsen, opdagede den 28-årige Amalie Langballe allerede for tre år siden. …

På få minutter fik Danielsen trykket på alle knapper; du er usikker, Amalie, du er en so, Amalie, folk snakker om dig, du er en lort, du nyder det, du er skør, du er fuld af løgn, du knepper hele byen, du er promiskuøs; latin for letlevende, vild, løssluppen, udskejende, lysten. Til en kvinde, han aldrig før havde mødt…

Mads ser mig, og så lægger han hånden på brystet af mig og skubber mig ind på et toilet og låser døren. Jeg kan huske fire helt konkrete ting fra det. At han skubber mig derind og låser døren, at jeg siger ‘du stikker ikke din klamme pik op i mig« – det gør han ikke. Han stikker sine fingre op i mig’ fortæller Maria Dønvang. ‘Jeg ender med at give ham et blowjob. Og så går jeg,’ siger hun.

… Det står også i dag klart, at Mads Aagaard Danielsen i mindst et tilfælde har presset eller forsøgt at true en kvinde til tavshed om de overgreb, han har udsat hende for, ved at antyde eller direkte true med at lække nøgenbilleder. Den 31-årige journalist Michelle Færch, der var kæreste med Mads Aagaard Danielsen fra 2012 og 2014, fortæller, hvordan hun, efter deres forhold var afsluttet, både blev truet med sagsanlæg, politianmeldelse og læk af nøgenbilleder, hvilket dokumenteres af skriftligt materiale.

“Jeg er dybt ulykkelig og forfærdet over, hvordan jeg har behandlet andre mennesker. Selvom der flere elementer i vidnesbyrdene, som jeg ikke kan genkende, så er der alt for mange, som jeg godt kan. Jeg skylder alle, som jeg har opført mig grænseoverskridende over for, min største undskyldning. Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på een gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste. Jeg har derfor ikke yderligere kommentarer, udover igen at sige undskyld. Vh Mads Aagaard.” (Mads Aagaard Danielsen, P1-vært)

 

ANNONSE