Nyt

30-årige Nanna Skov Høpfner – Nanna Fri på Facebook – har anket sin voldsdom på to års fængsel til Landsretten. Det oplyser hendes ny tyrkiske advokat Erbil Gökhan Edge Kaya.

 Det var den pakistanske advokat Hassan Mahmood, der førte voldssagen i Københavns Byret, der endte med en lang fængselsdom til Nanna Skov.
Men In Black’s Nanna Skov Høpfner blev dømt for at have opfordret til vold og grov gadeuorden under en demonstration, hvor 16 politibetjente kom til skade.
Dommeren slog fast, at Nanna Skov indtog en ledende rolle under de voldelige sammenstød, hvor hun dirigerede voldsmændene med tilråb.
Nu har den anatoliske jurist, Erbil Kaya, sat sig i advokatstolen, hvorfra han skal prøve at få omstødt dommen.
Erbil Kaya er født i Tyrkiet, men rejste senere til det kristne velfærdssamfund i det kolde nord.
Erbil Kaya har udtalt, at islamisk kultur ikke spiller en rolle, når muslimske indvandrere er overrepræsenteret i kriminalstatistikkerne.
“Det har intet med islam at gøre,” udtaler Erbil Kaya.
Indvandreren Erbil Kaya har tidligere været forsvarsadvokat i en stort anlagt terrorsag, hvor 10 af hans landsmænd var anklaget for at indsamle penge til en terrororganisation, der huserer i Tyrkiet.
Alle tyrkerne, der har kurdiske rødder, blev pure frikendt i den pågældende sag.
Den voldsdømte Nanna Skov Høpfner er venstreorienteret, og hun går meget op i hudfarver. På den fængslede kvindes Facebookprofil er der mange opslag om racisme, diskrimination og sorte hudfarver.
Nanna Skovs familie befinder sig også på venstrefløjen. Hendes søster bor på den venstreradikale fristad Christiania, og Nanna Skovs mor er havnearbejder, hader Dansk Folkeparti – og støtter gammelkommunisterne i Enhedslisten.
Landsretten skal nu vurdere den meget omtalte voldssag mod 30-årige Nanna Skov Høpfner.
“Vi skal selvfølgelig have prøvet sagen i landsretten – først og fremmest fordi hun nægter sig skyldig,” udtaler Erbil Kaya.
*
ANNONSE