Nyt

Den folkekære sportsvært Tommy Troelsen underholdt mange danskere, når der var Tipslørdag på Danmarks Radio, og der skulle holdes øje med tipskuponen.

Her kunne licensbetalerne nyde fodboldkampene fra den bedste engelske række. Når der blev scoret mål i andre kampe end den, som blev transmitteret, så lød den kendte ‘dong’-lyd, og stillingen i kampen, hvor der var blevet scoret, blev vist på skærmen.
Programmet, der også hed Sportslørdag i perioder, havde sin storhedstid i 1980erne. Det stoppede i 1999.
Herunder ses Tommy Troelsen på Gentofte Stadion i 1991, hvor B1903 tager imod Bayern München i UEFA Cuppen. B1903 blev senere en del af superligaklubben F.C. København.
Tommy Troelsen interviewer en ung Brian Laudrup, der spillede i den tyske storklub på dette tidspunkt. Laudrup måtte denne aften sidde på tilskuerrækkerne grundet en skade.
Det var i øvrigt det danske landsholdskoryfæ, Søren Lerby, der var træner for Bayern München i denne periode.
Kampen endte sensationelt med en sejr på 6-2 til B1903 over det tyske storhold, der vandt Champions League i 2020.
Det var en tid, hvor alle danskere kunne følge med i de store europæiske fodboldkampe og sportsbegivenheder. Danmarks Radio og Tommy Troelsen sendte eksempelvis fra Superligaen (der tidligere hed 1. division, red.), som seerne så kunne nyde til søndagskaffen.
Senere blev priserne for fodboldrettigheder skruet gevaldigt i vejret, og Danmarks Radio havde ikke råd til at beholde rettighederne. Reklamekanaler, der sendte via satellit og kabel-tv, købte de dyre sportsrettigheder. I dag skal man betale flere hundrede kroner hver måned – alene for at se en del af den europæiske topfodbold samt kampe fra den bedste danske fodboldrække.
Da Danmarks Radios sportsafdeling måtte skrue ned for sendingerne, skiftede Tommy Troelsen til den noget mindre tv-kanal DK4, hvor han lavede quizprogrammer og udsendelsen Tommy’s Corner. Han gik på pension i 2005.
I sine yngre dage spillede Tommy Troelsen 16 kampe for det danske fodboldlandshold. I en af de mere berømte kampe, 5-1-sejren over Norge i 1968, scorede Troelsen hattrick.
Den kendte DR-sportsvært og kommentator var træner for U/21 fodboldlandsholdet fra 1976 til 1980.
Tommy Troelsen blev 80 år. Han efterlader sig kone, to børn og fem børnebørn.

Se også
Yahya Hassan: Digtene bliver stående, og om nogen tid kan de læses uden digteren som “forstyrrende element”

ANNONSE