Nyt

Trump-rally i Harrisburg

36 procent af de Republikanske vælgere siger at Donald Trump er den bedste præsident nogensinde, mod bare 18 procent som siger det samme om Ronald Regan. Trump har under folkemøder spøgt med at han er mere populær end sine forgængere. Nu giver meningsmålingerne ham ret. Det er Economist/youGov som står for målingen, og de kan ikke mistænkes for at pynte på tallene til Trumps fordel.

En ny meningsmåling blandt republikanerne viste, at den tidligere præsident Donald Trump Trump  vandt over den tidligere præsident Ronald Reagan Reagan  som den “bedste præsident” nogensinde.

I en ny Economist / YouGov-undersøgelse kaldte 36 procent af republikanerne Trump den bedste, mens 18 procent kaldte Reagan det samme, 13 procent kaldte præsident Abraham Lincoln den bedste, og 11 procent sagde det samme for præsident George Washington.

Ifølge meningsmålingen valgte republikanerne Reagan frem for Trump med 36 mod 10 procent i 2018.

Så sent som for to år siden var situationen omvendt: Da sagde 36 procent Regan og 18 procent Trump. Hvad er sket i mellemtiden? Kan det være Demokraternes og mediernes heksejagt som er noget af forklaringen? I betragtning af, at han er præsident har Trump været udsat for en behandling som savner sidestykke. Han fik ti millioner flere stemmer 3. november. Hvis 39 procent mener han blev snydt for sejren kan det blive en grusom hævn i 2024, hvis helbredet holder.

ANNONSE

”Ændringen i GOP-ranglisten siden 2018, da den sidste undersøgelse blev gennemført, er slående. I 2018 rangerede republikanerne Reagan først (36 procent) efterfulgt af Trump (10 procent). Nu er forholdet vendt om, idet procentdelen af republikanere, der udnævner Trump som den bedste præsident nogensinde, er tredoblet til 36 procent, det dobbelte af det antal, der stadig vælger Ronald Reagan (18 procent), ”ifølge undersøgelsen.

Afstemningen er den seneste opinionsundersøgelse, der viser, at Trump stadig er enormt populær blandt republikanerne.

En CBS-måling viste at et flertal af Republikanske vælgere vil følge ham hvis han skulle stifte et nyt parti. Men det vil Trump ikke. Han tager hellere kampen op mod Mitch McConnell, som siger Trump fortjener at blive stillet for en domstol.

Trump svarede, at senator McConnell ikke er en leder som vil bringe republikansk sejr. Han må skiftes ud.

”McConnells hang til ”business as usual”, dvs. den samme politik om og om igen, sammen med hans manglende politiske fornemmelse, kløgt, dygtighed og personlighed, har hurtigt ført ham fra at være Majority Leader til Minority Leader, og det vil kun blive værre,” siger Trump i en udmelding statement.

Twice as Many Republicans Say Trump Is the ‘Best President’ Ever Over Reagan

ANNONSE