Kopierede/fra hoften

Skøn klumme af Niels Lillelund i Jyllands-Posten – Den ‘moderate’ muslim er et politisk fantom, et tegn på magtens afmagt (kræver login).

“Der er ikke noget principielt islam iboende til hinder for, at man kunne være muslim på en mere fredsommelig måde. Forestillingen om en religion an sich er i sig selv ret fundamentalistisk.

Det uheldige er, at der for nærværende ikke rigtigt er hausse i Tesfayes drømmescenarie om en dansk islam. Islam har svært ved at respektere vigepligten, både her og i verden omkring os. Der er ikke tegn på, at islam har tænkt sig at ‘tilpasse’ sig Danmark.

Der er intet, der tyder på, at den berømte ‘moderate muslim’ har medvind ret mange steder – tværtimod er demokratiet så godt som ikke eksisterende i lande med muslimsk flertal. Hvad er egentlig en ‘moderat muslim’? I begrebet ligger jo en erkendelse af det modsatte: den ekstreme muslim. Som er ordførende i disse tider. Det er de faktisk forhold i halal-industrien, en million kronikker fra Tesfayes hånd kommer ikke til at lave om på det.

… Integrationen er sådan en smuk drøm.

‘Tjalfe, Anna og Fatima skal kende hinanden,’ mener børne-og undervisningsministeren og… tordner mod opdelte gymnasier, det skal forbydes, men hvordan opstår de? Hun kan prøve at spørge sin chef, som sendte begge sine børn i privatskole. Og hvis Mette Frederiksen ikke er til rådighed, kan hun prøve at få fat i Helle Thorning-Schmidt, som gjorde det samme.

For rent principielt er det vigtigt, at vi kender hinanden og går i den samme skole, men lige netop for disse børn af de socialdemokratiske ledere gjaldt helt særlige forhold. Kan vi nok forstå. Man eksperimenterer jo ikke med sine egne børn – men altså gerne med andres. Og med Danmark, desværre.

ANNONSE