Kommentar

Demokraterne risikerer at tabe guvernørvalget i Virginia den 2. november, og det gør dem nervøse. Et nederlag vil være et dårligt signal forud for kongresvalget i efteråret 2022. Det vil bekræfte de meningsmålinger, der viser, at Bidens popularitet falder som en sten.
Demokraterne driver derfor alt, hvad de har, frem: Lørdag var Obama i Richmond, men trak kun 2.000 tilhørere, nogle siger 1.000. Biden har været på besøg uden at skabe den store entusiasme.

Demokraterne vil hellere ty til personlige angreb. Udfordreren Glenn Youngkin bliver ikke støttet af Trump, men er nu på niveau med demokraten Terry McAuliffe. McAuliffe var tilhænger af Hillary Clinton i 2016, da Virginia-senator Tim Kaine var Hillarys vicepræsidentkandidat. Valg i Virginia er derfor “personligt vigtige” for Kaine.
Det er alle valg, efter at Trump vandt i 2016. Det er en skændsel, der skal hævnes ved enhver lejlighed.

Kaine tilhørte allerede dengang partiets venstrefløj. Nu er partiets midte rykket langt til venstre, og Kaine kan udfolde sit verbale had til republikanerne: Han forbinder dem med Auschwitz, nazistiske foreninger og Den Store Løgn.
Tirsdag sagde han ved et valgmøde for McAuliffe:

ANNONSE

“De har muligvis ikke Camp Auschwitz T-shirts på. De vifter ikke med flag og baseballbats og overfalder ikke 150 politibetjente. Men de gentager den samme Store Løgn om valgretfærdighed, den slags ting, Glenn Youngkin taler om og bedrageri og behovet for mere retfærdighed, sagde Kaine til en folkemængde i Arlington, Virginia.

Hvis man vil forstå demokraternes strategi, skal man bare studere udsagn som Kaines: Demokraterne skaber deres egen mytologi baseret på kampen mod nazismen. Alle seriøse modstandere bliver forbundet med nazismen. Det startede med Charlottesville i august 2017. Der var “white supremacy”-tilhængere, men Antifa-tilhængere var lige så ekstreme. Trump sagde, at der var ekstremer på begge sider, og gode mennesker på begge sider, og mente demonstranter generelt. Men det blev tolket som, at han var en god nazist. Selv medlemmer af Trumps eget kabinet kritiserede ham, men Trump nægtede at krybe til korset. Han vidste, at hvis han gjorde det, ville vælgerne mene, at han var svag. Trump havde intet at undskylde for, så hvorfor skulle han undskylde? Fordi medierne vender og fordrejer alt, hvad han siger? Hvis han gav efter, ville han være færdig i politik.

Tim Kaine repræsenterer demokraterne, som ikke skyr nogen midler til at slå modstandere ned. Hans retorik siger meget om, hvor ekstreme demokraterne er blevet. Hvad Squad stod for i 2016 er blevet almindeligt.

Det er derfor, USA er blevet så polariseret. Det er en ”take-no-prisoners”-retorik: Modstanderen skal knuses helt og aldeles.

Hvis demokraterne kan få vedtaget en ny valglov, vil de sidde med alle kort på hånden. Det er derfor vigtigt for dem at kalde modstand mod, hvad der i praksis er fri valgret for alle, for en tilbagevenden til Sydstaternes raceadskillelsespolitik.

Hvis republikaneren Youngkin taler om valgmæssig retfærdighed, er det fordi han i virkeligheden mener det modsatte.

“Og de gør det, fordi de så kan vedtage love, der vil afholde folk som dig og mig fra at kunne stemme.”

Demokraternes retorik vender op og ned på verden, og de stiller folk over for et ultimatum: Hvis du ikke tror på os, er du et dårligt menneske, måske nazist og racist. – Vi giver dig chancen for at omvende dig og slutte dig til os.

Hvis du vil lyve, skal du lyve stort. Kommunisterne og nazisterne fandt på det i det tyvende århundrede. Demokraterne følger samme opskrift. De ønsker et forbud mod at sætte spørgsmålstegn ved valget i 2020. Men McAuliffe har ingen problemer med at stå ved siden af ​​Stacy Abrams fra Georgia, som stadig hævder, at hun blev snydt for sejren i 2016 takket være valgsvindel.

Tidligere på ugen hævdede McAuliffe – en tidligere formand for Den Demokratiske Nationale Komité, der tidligere fungerede som Virginias guvernør fra januar 2014 til januar 2018 – at Georgias guvernør Brian Kemp, en republikaner, “fratog retten” for mere end 1 million vælgere til at stemme i Georgia før delstatens guvernørvalg i 2018, hvor Kemp besejrede demokraten Stacey Abrams.

«Hun ville være guvernør i Georgia i dag, hvis guvernøren i Georgia ikke havde frataget 1,4 millioner vælgere valgretten i Georgien før valget,» sagde McAuliffe, da han introducerede Abrams ved en kampagnebegivenhed søndag. “Det er, hvad der skete med Stacey Abrams. De stjal stemmerne.”

Hvis republikanerne nævner valgsvindel, er det kriminelt. Hvis demokraterne siger valgsvindel, er det sandheden. Demokraterne kræver fuld underkastelse. De får derfor deres egen specielle type politikere og vælgere.

Under Biden viser retorikken tegn på at kollapse. Politikken er blevet så ekstrem, at vælgerne falder fra. Det kræver derfor en kraftanstrengelse, hvis McAuliffe skal vinde.
Demokraterne er villige til at sige hvad som helst. Der er et sæt regler for demokraterne og et andet for MAGA-folket:

“Du ser, jeg er her for at fortælle dig, at bare fordi du vinder, betyder det ikke, at du har vundet,” sagde Abrams, mens McAuliffe nikkede i baggrunden. «Jeg kommer fra en stat, hvor jeg ikke var berettiget til at blive guvernør, men som amerikansk statsborger og borger i Georgia vil jeg kæmpe for, at enhver person, der har stemmeret, skal kunne afgive sin stemme. Og her i Virginia skal du give din stemme til Terry McAuliffe!»

Danske politikere

Danske politikere lader som om, at udviklingen i Washington er det normale. Man lader som om, at Biden i dag er den samme som for ti-femten år siden. Man kan ikke holde ud at se, at alt er anderledes nu. Hvor skal man begynde, og hvad vil det føre til? Derudover puster medierne dem i nakken. De støtter Biden-regimet. Man lever med nogle af de samme modsætninger herhjemme, og hvad kunne der ikke ske, hvis man begyndte at rykke sig?
Det gælder om at sidde stille i båden.

 

Clinton running mate Tim Kaine compares Virginia’s Youngkin to Jan. 6 rioters during McAuliffe rally

 
ANNONSE