Kunstbilde

Jonathan Eastman Johnson (1824–1906)
Olje på papp, 55,8 x 66,4 cm, Brooklyn Museum, NYC.

Da bildet ble malt, hadde den nordamerikanske borgerkrigen 1861-65 pågått i ett år. I ettertiden har konflikten blitt oppfattet som en krig om slaveriet, selv om sammenhengen var noe mer komplisert. Men etter hvert ble opphevelsen av slaveriet en hovedsak.

Mange slaver klarte å flykte nordover før krigsutbruddet, og om blant annet dette kan vi lese her.

Jonathan Eastman Johnsons best kjente maleri (1859) har blitt kalt Old Kentucky Home, selv om motivet påviselig er hentet fra Washington DC. Men den opprinnelige titel var Negro Life at the South. Bildet er nå i New York Historical Society.

Eastman Johnson var en av grunnleggerne av The Metropolitan Museum of Art i New York City. Han er også kjent for portretter av sine samtidige, både Abraham Lincoln, Nathaniel Hawthorne, Ralph Waldo Emerson og Henry Wadsworth Longfellow.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også