Kunstbilde

george_caleb_bingham_-_the_county_election

George Caleb Bingham (1811-1879)
Olje på lerret, 96,5 x 132,1 cm, Saint Louis Art Museum, Missouri.

Bingham sies å ha vært fullstendig selvlært som maler, og hans studiemateriale var først og fremst de reproduksjoner han hadde adgang til. Hans mest kjente bilde er nok Fur Traders Descending the Missouri (c.1845), nå i The Metropolitan Museum of Art, New York. I 1856 fikk han mulighet til å reise til Paris for å gjøre seg kjent i Louvre, og deretter gikk veien til Düsseldorf, hvor han ble til 1859.

The County Election er det første av tre i en serie Bingham malte i årene 1852-55, og det sies at motivene er hentet fra et valg i Saline County, Missouri i 1850. De to andre bildene har titlene Stump Speaking (1853-54) og The Verdict of the People (1854-55). Alle de tre bildene er gjengitt og omtalt på Wiki-siden.

george_caleb_bingham_-_stump_speaking

Stump Speaking

george_caleb_bingham_-_the_verdict_of_the_people

The Verdict of the People

Government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the Earth.

Abraham LincolnGettysburg Address (1863)

ANNONSE