Nyt

Radikale Venstre Vordingborg Kommune på Facebook, 6. december 2018)

Forrige uge kunne BT afsløre, at afviste/udviste asylansøgere på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast, de senere måneder har stået bag flere voldelige overfald. En mand var eksempelvis blevet ‘umotiveret overfaldet med slag og spark’ i den lokale Fakta, og en 17-årig dreng var blevet antastet af tre voksne mænd og truet med ‘en større kniv’. Mens det røde flertal glæder sig over at et udrejsecenter på øen Lindholm ikke blev til noget, lever lokalbefolkningen i utryghed omkring Kærshovedgård. ‘Not In My Backyard’.

Ekstra Bladet har gået aktindsigt, og har flere detaljer – Udviste asyl-ansøgere undgik øen: Nu stiger kriminaliteten.

Siden partierne i rød blok præsenterede sit såkaldte ‘forståelsespapir’ i juni 2019, har politiet rejst 86 sigtelser mod beboerne for blandt andet vold, hærværk, tyveri og hashhandel.

Til sammenligning er det lige så mange, som politiet rejste i løbet af de første to et halvt år efter centrets åbning i 2016. …

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i alle sigtelser fra 1. januar 2019 og frem til nu.

I den periode har politiet rejst 127 sigtelser. Og langt det de fleste af forholdene er begået uden for centrets hegn – ude i de omkringliggende samfund.

Topscoreren er Herning, hvor politiet 36 gange har skredet ind over for især butikstyverier og hashhandel. Dernæst kommer Bording og Silkeborg. 37 forhold om især vold og trusler er foregået inde på Kærshovedgårds eget område, viser aktindsigten.”

 

“I dag protesterer vi i Radikale Venstre mod udrejscenter Lindholm. … I en tid, hvor der skabes stor usikkerhed i vores lokale samfund har vi brug for klar og tydelig tale. Vi har brug for en ny regering, der kan feje dette tåbelige forslag af bordet!” (Kathrine Olldag, Radikale Vordingborg, 30. marts 2019)

ANNONSE