Nyt

Det er fint TV2 bliver konkret, men det ville være rart, hvis de interviewede ofrene, og ikke blot holder mikrofonen for gerningsmanden. En 13-årig dreng (AEH), der var involveret i to voldelige røverier, før han røg på en sikret institution. Han troede ikke det ville få konsekvenser. Fra TV2 Online – 13-årig græd og forstod ikke spørgsmålene, da han skulle for dommer.

“Efter kriminaliteten eskalerede, blev en 13-årig dreng stillet for en dommer. Og det var et meget voldsomt møde, fortæller hans mor. Da den mindreårige dreng har været involveret i alvorlig kriminalitet og kan blive udsat for repressalier fra miljøet, optræder både drengen og hans mor anonymt. TV 2 er bekendt med deres rigtige identitet.

… Den i dag 14-årige dreng har kruset hår og sidder uroligt og kører fingrene hen over hinanden, mens han sidder i den lille families sofa, der står klos op ad døren til hans soveværelse.

Hun husker, hvordan han græd og kæmpede for at få ordene ud i retssalen, da han var mødt op i Ungdomskriminalitetsnævnet. Og hvordan to betjente førte hendes dengang 13-årige søn væk i en patruljevogn, straks efter at dommeren havde taget sin beslutning. Hun kigger på sin søn og spørger, om han kan huske, hvor ked af det han var, første nat han var frihedsberøvet på den sikrede institution Kompasset i Brønderslev. …

Hendes søn kunne ikke forholde sig til de spørgsmål, der blev stillet, og alle menneskerne i rummet gjorde det utrygt.

– Jeg bliver bange. Jeg er bange på min søns vegne. Han er kun 13 år. Han kan ikke forstå det, siger hun. …

Efter dommeren havde taget en beslutning, vidste den 13-årige dreng heller ikke, hvor han blev sendt hen, da han sad foran en dommer i nævnet, fortæller han. Han vidste kun, at han ikke havde lyst til at blive sendt væk fra sin mor.

ANNONSE