Kommentar

For ca. fire år siden skrev jeg nogle ringeagtende bemærkninger om Donald Trump. En klog kone i Israel tilrådede mig at blive informeret af Fox News i stedet for CNN, New York Times, Washington Post, DR og TV2. På det tidspunkt havde jeg kun hørt om Fox fra andre, bl.a. geniet David Trads, der lod forstå, at det var en underlødig, populistisk TV-kanal, som dyrkede konspirationsteorier. Det er fortsat opfattelsen hos de kommentatorer på danske TV- og radiokanaler. Når ordet Fox nævnes, smiler alle nedladende og indforstået. Argumenter anses for overflødige, alle er enige.

Det er skamløst, når man tager statsmediernes ringe niveau i betragtning. Ingen af dem har leveret en blot nogenlunde ordentlig dækning af de intriger og sammensværgelser bag kulisserne, som Trump-haderne i de hemmelige tjenester og det demokratiske partis ledelse, ivrigt bistået af deres lydige medier, har haft gang i for at få den folkevalgte præsident afsat. Danske medier inkl. de store aviser har kritikløst støttet kupmagerne.

Siden har jeg regelmæssigt set nyheder og kommentarer på Fox og konstateret, at det er en seriøs, konservativ TV-station med mange fremragende professionelle medarbejdere. De er meget forskellige, men mandlige medarbejdere skal – bortset fra to – tilsyneladende have mørkt hår og være iført jakke og slips, mens damerne – bortset fra to – alle har affarvet langt hår, en del med slangekrøller ned over skuldrene og efter tidens mode iført kjoler, der blotter arme og skuldre. Min favorit blandt kvinderne er den mørke skønhed Harris Faulkner

ANNONSE

Den kommentator, jeg sætter størst pris på, er Tucker Carlson. Han er veluddannet, vidende, velforberedt og velartikuleret. Han formår at se det principielt vigtige i de konkrete emner, der behandles. Han stiller skarpe spørgsmål og udtrykker sin åbenlyse foragt for dem, der kryber udenom eller ligefrem lyver. Et øjeblik af stor skønhed var hans behandling af pornoadvokaten Michael Avenatti, der en overgang var i spil som præsidentkandidat og de korrekte mediers yndling, efter at han havde fremvist en række letlevende damer, der var villige til at fortælle saftige skrøner om højesteretsdommer Kavanaugh og Trump. Desværre for Avenatti var hans damer fulde af løgn. Han er fængslet og afventer dom for svindel, bedrag og misbrug af sin klientkonto.

For nylig var jeg sammen med nogle politisk korrekte tyskere, der ikke forstår engelsk, men henter deres verdensbillede fra venstreorienterede tryksager som Der Spiegel. De ”vidste” med bestemthed – selv om de aldrig har set en eneste Fox-udsendelse og ikke ville være i stand til at forstå, hvad der blev sagt – at Fox News er en underlødig TV-station, der dyrker konspirationsteorier. Hvilke, spurgte jeg? Det kunne de ikke gøre rede for. Jeg sagde, at Fox havde ført an i optrevlingen af vor tids uden sammenligning største konspirationsteori – den absurde påstand om Trump som Kremls og Putins agent, som allerede i udgangspunktet var latterligt usandsynlig, og som byggede på russisk desinformation, bestilt og betalt af Det demokratiske Parti og misbrugt af de hemmelige tjenester til at få omgjort præsidentvalget ved at få Trump afsat. Det kendte de ikke noget til. De vidste derimod, at en amerikaner, hvis navn de ikke kendte, engang havde været i Italien og sagt slemme ting. Han var også grim.

Sådan er niveauet, når man gennem mange år er blevet bedøvet med misinformation af de korrekte medier. Det gælder både Danmark og Tyskland. Mange tyskere hader ikke alene Trump, men Amerika. De hader også det demokratiske Israel, men ikke præstestyret i Iran. Jeg har oplevet hadet i privat selskab med tyske universitetsfolk. Det var skræmmende. De betragter sig selv som tilhørende en kulturnation højt hævet over de vulgære amerikanere og grove israelere. 

Men det var altså tyskere, der iværksatte to verdenskrige med blot 20 års mellemrum; som lod et barbarisk regime komme til magten, som begik folkedrab mod jøder, slaviske nationer og andre ”mindreværdige” folkeslag; og der var til det sidste næsten ingen tysk modstand mod regimets uhyrligheder. Det var russere, amerikanere og englændere – alle foragtet af tyskere – som måtte befri dem for barbariet. Det er formentlig det, der plager dem.

ANNONSE