Kopierede/fra hoften

Jeg følger ikke ‘Verdens lykkeligste arbejdsmarked’ på Radio4, men i sidste uge bed jeg dog mærke i gæstens navn, Helga Mathiessen, næstformand for 3F’ BJMF-afdeling. Jeg skrev om hende tilbage i 2010 under COP15-urolighederne, da hun som RUC-studerende, live på TV2 News, ikke ville tage afstand fra stenkast mod politiet. BJMF er en af de mere radikaliserede 3F-afdelinger, så det giver god mening. Jeg kan ikke være medlem af 3F.

I 2010 arbejdede jeg på COOP Logistik i Hasselager, lidt syd for Århus, der på daværende tidspunkt var en 3F-bastion. Jeg nægtede at støtte 3F, men de fleste var DF’ere, så jeg fik alligevel en del gode venner på lageret. Mit problem med 3F var mere overordnet, men lokalt var det tydeligt at ‘laissez faire’-kulturen ikke kunne fortsætte. Det overrasker mig derfor ikke, at COOP på et tidspunkt besluttede sig for at vende bøtten på den hårde måde. Det er blandt ondt gået ud over ’stomi-syge’ Benny, hvis to sønner jeg kender ganske godt.

På et tidspunkt var jeg på efteruddannelse i COOP Brøndby, og det var skrækscenariet. Etniske kliker overalt på arbejdspladsen, videoovervågning af personalebutikken (‘REA’) etc. Flere konflikter, mere kontrol, ingen tillid. Herunder en email jeg fik tilsendt fra en tidligere kollega, hvis navn jeg ikke kender. Måske en af de fyrede…

ANNONSE

“Hej Kim

Du har sikkert opdaget, at der er uro på din gamle arbejdsplads i COOP Hasselager. … COOP har indledt et frontalangreb på ‘den danske model’ og de går målrettet efter at rense ud blandt de stærke medarbejdere(læs 3f’ere) og erstatte dem med muslimer, østeuropæere og folk fra 3.verdenslande. Med andre ord så fjerner de det danske i ‘den danske model’ og ansætter, dem som ikke vil stå sammen med etniske danskere.

Jeg mener, at cirka 80 procent af de nye, fastansatte på nat i år har ikke-danske navne. (En af de nyansatte havde dog et dansk navn, men hun nævnte for sin instruktør, at hun kendte (navn slettet, Kim). Hun blev fyret i oplæringsperioden med begrundelsen, at hun ikke passede ind. Hmmm..)

… hvis man er for ‘den danske model’ er det tydeligt, at de bruger udansk, ikke-organiseret arbejdskraft til at drive en kile ind på arbejdspladsen.

Er man mere til højre og måske ikke tilhænger af ‘den danske model’, er det vel bare forkasteligt, at danskere bliver fyret på en gammel dansk arbejdsplads og erstattet af indvandrere, og endda i et forhold, der slet ikke afspejler fordelingen i det danske samfund.

Uanset hvordan man anskuer det, så bruger COOPs ledelse indvandrerne som et redskab til at opnå deres mål

COOP siger støt din lokale landmand. Skal vi også støtte den internationale lager-medarbejder?

Black Lives Matter… eller hvad siger COOP? …

Med venlig hilsen

En kollega”

ANNONSE