Nyt

Boogaloo-aktivister til BLM-demonstration i Michigan, 6. juni 2020; Foto: ADL

For et par uger siden bragte jeg et foto af Dave Patrick Underwood, en sort FBI-vagt, der blev likvideret i forbindelse med en BLM-demonstration i Oakland. Pointen var lidt, at medierne var bedøvende ligeglad med sorte, hvis ikke deres død kunne bruges til at gøde jorden for det der kaldes ‘anti-racisme’. Dave Patrick Underwood blev faktisk nævnt i et Ritzau-telegram et par dage senere, som en af elleve dræbte. Intet om hudfarve.

Der er dog netop kommet belejlige informationer frem om drabet, og så er den døde betjent pludselig en artikel værd. ‘Boogaloo Bois’ minder lidt om Qanon, hvor det samlende ikke er racisme, men modstand mod staten som sådan. Fra en dobbeltside i BT – Vil omstyrte USA.

“… få dage efter drabet på den 46-årige, sorte George Floyd af en betjent i Minneapolis – rullede en demonstration gennem centrum af Oakland, ikke langt fra San Francisco i Californien.

Her stod FBI-vagten David Patrick Underwood sammen med en anden person vagt ved Ronald V. Dellums Federal Building. Ud af det blå blev der affyret skud. Underwood sank sammen, da han blev ramt af skud. …

Det betød starten på en menneskejagt, som kulminerede 6. juni i Santa Cruz County syd for San Francisco. Politiet havde i dagevis forsøgt at opspore Steven Carillo og hans formodede medsammensvorne, den 30-årige Robert A. Justus, som kørte bilen i Oakland. …

Steven Carillo var medlem af eller sympatiserede med Boogaloo-bevægelsen. … I Boogaloo-bevægelsen ønsker medlemmer at omstyrte den amerikanske regering. Dele af bevægelsen anses for at være en svært bevæbnet milits, som forbereder sig på den næste amerikanske borgerkrig.”

“According to posts across Facebook, Telegram, and Twitter, many ‘Boogaloo Bois’ see the protests as the catalyst that will finally begin the violent upheaval they crave. Adherents promote a race-neutral conception of a revolution, predicting a grand alliance between right libertarians, anarchists, and Black nationalists that will achieve victory and overthrow the government.(Middlebury Institute)

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Præsident Harris?