Nyt

Dave Patrick Underwood, likvideret fredag aften, Oakland, 30. maj 2020

Da det ikke kun er Jens Philip Yazdani der ønsker at afvæbne politiet, bevogtes politistationer mm. rundt omkring i USA. I Oakland havde 53-årige Dave Patrick Underwood fredag til opgave at bevogte en retsbygning tæt på en floyd-demonstration. ‘Federal officer killed guarding courthouse near protest’, skrev Associated Press.

Christian Marcussen sætter skabet på plads med faktuel info, der sætte race-hysteriet i perspektiv. Sakset fra Facebook.

“Er der et generelt racistisk problem med hvide betjente, der dræber sorte? …

Hvis vi lige starter med det grundlæggende. Af de 1004 personer, der blev dræbt af politiet i 2019, var 23% af ofrene sorte. Da sorte kun udgør 13% af befolkningen er der tale om en klar overrepræsentation. Men sorte er også massivt overrepræsenteret i kriminalstatistikkerne. Det kunne tænkes at være relevant.
Sorte står bag 39% af alle drab.
Sorte står bag 38% af al personfarlig kriminalitet.
Sorte står bag 40% af alle drab på politibetjente.
De udgør som sagt 13% af befolkningen.

Vi ved, at 90% af alle dem, som bliver skudt af politiet er bevæbnet. Og vi ved, at 90-95% skydes under et angreb på politiet. Så når uforholdsvis mange sorte skydes af politiet, er det også udtryk for, at uforholdsvis mange sorte er i bevæbnet konfrontation.

Men skyder hvide betjente så flere sorte? Nej.
Analyser af betjentene bag skyderi viser, at sorte- og latinobetjente dræber lige så mange eller flere sorte (afhængigt af studie), end hvide betjente gør. I NYC affyrer sorte betjente f.eks. deres pistol 3.3 gange oftere end deres hvide kollegaer.

Ny forskning fra Harvard har set nærmere på politiet i Houston, Texas og alle deres tilfælde af politi, der har skudt civile. Herunder ubevæbnede civile. Sorte betjente skyder både flere ubevæbnede sorte og især flere ubevæbnede hvide, end hvide betjente gør.

Studiet konkluderer desuden, at når der tages højde for demografien i området, demografien blandt betjentene, og om der er våben involveret at ‘we find no evidence of racial discrimination in officer-involved shootings’.

… det siger, at forskningen på ingen måde understøtter idéen om, politidrab kan klassificeres som hvid mod sort racisme. Det er en myte.

ANNONSE