Nyt

Julie Hastrup. Foto: Facebook

En stor del af den multikulturelle vold holdes internt i udanske miljøer, og når vi taler umotiveret vold hedder ofrene eksempelvis Marcus, Lauritz, Oliver, Tobias, Martin eller Lasse. Krimiforfatteren Julie Hastrup fortæller til Ekstra Bladet, at hendes teenagesøn William tilbage i 2016 blev overfaldet bagfra af tre fyre ved Nørreport Statoin, da han var på vej til fodboldtræning. Der sættes ikke etnicitet på i artiklen, men hun har tidligere omtalt overfaldsmændene som ‘to bandefyre med en hammer’.

Julie Hastrup er uddannet journalist, og har tidligere arbejdet for DR og TV2 Lorry. ‘Urinstinktet’ lå måske lidt dybere hos hende end hos en mekanikerlærling fra Sønderjylland, men den er lige under overfladen hos alle. Når først virkeligheden manifesterer sig konkret, og ikke blot er ubehagelige SoMe-opdateringer fra højrefløjspolitikere, så får alle ‘forbudte tanker’. Det er helt apolitisk.

Interview med krimiforfatter Julie Hastrup set på EB.dk – Krimiforfatter efter overfald på sønnen: – Jeg fik lyst til at slå ihjel.

“Den 52-årige krimiforfatter Julie Hastrup, ’mor’ til drabsefterforskeren Rebekka Holm, der er hovedperson i hendes foreløbigt otte bøger, taler om den efterårsaften i 2016, hvor hendes dengang 15-årige søn, William, helt umotiveret blev slået ned på Nørreport i København, da han var på vej til fodboldtræning.

Klokken var omkring 19, da tre fyre angreb hendes søn bagfra og gentagne gange slog ham. De havde også en hammer med, men snarrådige tililende fik i første omgang tag i dem og forhindrede, at overfaldet udviklede sig fatalt. …

– Jeg var så optændt af vrede og harme, at jeg i første omgang bare tænkte, at jeg ville finde gerningsmændene og slå dem ihjel. Jeg mener, jeg er et civiliseret menneske, og så er det meget skræmmende at få en så forbudt tanke, men det var urinstinktet, der kom op i mig. Jeg har aldrig oplevet en så voldsom følelse før.”

“Jeg er tilhænger af mere overvågning helt generelt, men det at min stille og rolige 14-årige søn helt umotiveret blev overfaldet på Nørreport Station bagfra, af to bandefyre med en hammer, har da helt klart gjort mig ekstra opmærksom på, hvor udsatte man altså kan være som helt almindelig borger. Desværre.” (Julie Hastrup, 2019)

ANNONSE