Kunstbilde

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669)
Penn og lavering på papir, 17,2 x 18,8 cm, Fondation Custodia, Paris.

Petri svigermor er nevnt i de synoptiske evangelier, her etter Marcus 1,29-31 (DNB 1930)

Og de gikk straks ut av synagogen og gikk inn i Simons og Andreas hus sammen med Jakob og Johannes. Men Simons svigermor lå til sengs og hadde feber, og straks talte de til ham om henne. Og han trådte til og tok henne ved hånden og reiste henne op; og feberen forlot henne, og hun tjente dem.

Flere opplysninger om henne (og hennes datter) finner vi ikke i evangeliene, men i apostelen Paulus’ første brev til menigheten i Korint (9, 4-6) kan det se ut som om Simon Peter/Kefas omtales som gift.

Har vi ikke rett til å ete og drikke? Har vi ikke rett til å føre en søster med oss som hustru, likesom de andre apostler og Herrens brødre og Kefas? Eller er det bare jeg og Barnabas som ikke har rett til å slippe å arbeide?

ANNONSE

Læs også

Læs også