Kommentar

Trump har på en god dag fuld kontrol over journalisterne. De klarer ikke at vippe ham af pinden. På en dårlig dag kan han blive lidt pralende, men det er også det. Trump har lært alle tricksene, de prøver sig med. Han kalder det “gotcha”-spørgsmål. De forsøger at pille ham ned. Fra briefingen mandag 13. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Associated Press, New York Times og Washington Post sender samtidig artikler ud, som siger at hvis Trump havde reageret tidligere på coronavirusset ville tusinder af amerikanske liv være sparet.

For folk, som ikke følger så godt med, er det naturligt at tænke: Hvis alle siger det samme må det jo være sandt?

Du møder derfor mange danskere som tror at Trump er sådan, som norske medier fremstiller ham: Håbløs, selvoptaget, infantil, inkompetent.

De forstår ikke at de bliver udsat for en stor mediesammensværgelse om at fjerne en lovlig valgt præsident med alle midler. Måske ville det skræmme dem, hvis de fik anelsen om en sådan mulighed? At radio-stemmene og tv-ansigterne står og lyver, dag ud og dag ind, det er for de fleste noget de ikke har begrebsapparat til at forstå.

De har ikke begreber om det, fordi de står helt på bar bund. Danske journalister hamrer dag ud og dag budskabet ind, at Trump er håbløs. Skulle de lyve, tage fejl? Det ville være som om bunden faldt ud af virkeligheden. Da ville alt være muligt.

ANNONSE

Kampagnen mod Trump har en sådan funktion: Mediernes vinkling bliver publikums.

Medierne har løjet i fire år og den eneste måde de kan få fred, er at få præsidenten fjernet.

De forsøgte med FBI, CIA, provokatører, udenlandske tjenester, overvågning, domstole. Ingenting hjalp. Da han var indsat kunne Obama-tjenestemænd lække oplysninger i stride strømme. Alligevel stod Trump oprejst og slog tilbage.

Amerikanerne kan lide fightere. Trump har vist at han er en fighter. Det har overbevist dem om at han er til at stole på og tåler et slag. Han har fået så meget spanking og alligevel står han stadig oprejst. Alle med begreb om stress og pres, forstår hvad det indebærer.

Efter at han vandt over Mueller-rapporten blev det som fulgte da capo. Ukraine var for dumt. At Demokraterne vovede at gøre dette til en rigsretssag viste hvor verdensfjerne de er.

Nu har de sat en tilsvarende proces i gang, om Trumps håndtering af corona. Mens epidemien pågår, vil de starte en Kongresundersøgelse.

Derfor kommer artiklerne i Washington Post, AP og New York Times som bestilt. Og det er det de er: bestillingsværk fra journalister, som for længst er stoppet med at være journalister.

De er aktivister, propagandasoldater, som har kastet alle betænkeligheder over bord og er villig til at bruge løgn og manipulation forklædt som journalistik.

Forbrydelse

Trump har modstandere over alt. Der står altid nogen klar til at stikke ham ned bagfra.

Problemet for Resistance, modstanden, er at de er allieret med regimet som har begået en forbrydelse ved at give folk, som forsøgte at varsle om epidemien, mundkurv på.

Resistance-medierne lader som om amerikanske myndigheder blev varslet officielt om coronaen 3. januar. Det er dagen efter at epidemiologerne fra Beijing kom til Wuhan første gang, og næsten tre uger før byen blev lukket ned. Skulle Trump ligesom have reageret der?

Dette er ikke journalistik, det er undergravning af myndighederne og samfundsmoralen midt under en pandemi.

Trump er den mest transparente præsident i nyere tid. Havde han haft nogen som helst af de tendenser, som Resistance-medierne beskylder ham for, havde han foretaget sig noget juridisk for at få dem stillet til ansvar.

Men Trump ved at den eneste måde han kan vinde på er at disse medier afslører sig selv i vælgernes øjne.

Det går den rigtige vej. Opslutningen bag Trump har vist en jævn stigning opad og står nu ved 49 procent. Hvis man tænker på den massive kampagne medierne har kørt mod ham, er det imponerende.

A recent Fox News poll showed Trump’s job performance numbers at a record high. The poll said 49 percent approve of the job Trump is doing as president, which is up from 48 percent two weeks ago. Eighty-nine percent of Republicans approve of Trump.

Vælgerne er ikke alene. USA har fået en skov af medier som i varierende grad er pro-amerikanske og med jordforbindelse.

Dette er farligt for eliten i Vesteuropa, som har malet sig op i et hjørne sammen med sine medier.

Det er det som gør Trump verdenshistorisk. Kampen om Amerikas sjæl bestemmer også Europas skæbne. For fjerde gang.

 

Hvis du synes frihed er noget værd:

ANNONSE