Kommentar

Novemberrevolutionen i Tyskland 1919.

Gustav Noske var forsvarsminister for den socialdemokratiske regering i Tyskland, der måtte rage kastanjerne ud af ilden for en stat den egentlig var imod og sætte Freikorps ind mod Spartakisterne i 1919.

Det var et beskidt job, men nogle måtte gøre det, kommenterede Noske.

Dette brodermord blev et permanent sår i siden på Weimarrepublikken.

Det åbnede døren for det ydre højre og endte med at Adolf Hitler blev udnævnt til rigskansler 30. januar 1933.

Hvilket scenarie kan vi se for os i fremtiden?

Da den islamiske ”Salvation Front” vandt første runde ved det algeriske valg i 1992, greb militæret ind og aflyste anden runde. En blodig borgerkrig fulgte, med rundt regnet 200.000 dræbte. Krigen spillede over til Frankrig.

Danske filmskabere leger med forskellige scenarier. Danmarks Sønner er modelleret ud fra en politiker fra Dansk Folkeparti a la Martin Henriksen, der vinder valget og sætter i gang en bølge af nationalisme mod muslimerne. En trussel bygget på nazismen retfærdiggør alle former for forsvar, selvsagt også drab.

ANNONSE

New York Times trykker noveller om drab på Donald Trump.

Venstrefløjen og muslimer har carte blanche til at lege med voldsscenarier.

Der kan gå trold i ord.

Hvad hvis en politiker fra Radikale Venstre, SF eller Enhedslisten gik i alliance med et islamistisk parti. Hvad om der opstod et pres fra en blok, der tvinger et Socialdemokrati, der er slået ind på den autoritære vej, i defensiven.

Husk at hverken Lars Løkke eller Mette F har turdet bruge tvangslove overfor muslimerne.

Vi har hørt ordet integration til kedsommelighed.

Integrationen er sket på deres vilkår. Dansk politik bevæger sig i retning af islam.

Der er ingen tegn på at den danske stat under Mette F.s ledelse sysler med noget andet.

ANNONSE