Nyt

Foto: Facebook

Der er mange bløddyr i ‘Det Liberale Venstre’, og det her stunt fra Aabenraa-borgmesteren er værdipolitisk til venstre for Jan E. Jørgensen. Lige der hvor man kunne så godt kunne stemme på Det Radikale Venstre. At give hånd til udlændinge er ikke et af kardinalpunkterne i nazistisk ideologi, og det burde Thomas Andresen vide. En historie fra DR Online – Borgmester dropper håndtryk: Det minder mig meget om nazisme.

“Siden daværende integrationsminister Inger Støjberg (V) præsenterede idéen om et lovpligtigt håndtryk for nye statsborgere, har sagen været ivrigt debatteret blandt folketingspolitikere, borgmestre og menigmand.

I disse uger er kommunerne begyndt at afvikle ceremonierne – men flere steder bliver det uden borgmesterens deltagelse. DR har været i kontakt med 63 af landets 98 borgmestre. Mens størstedelen af dem tager personligt imod de nye statsborgere, så har fem borgmestre overladt opgaven til embedsmænd.

Flere forklarer, at det handler om praktik, men for Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), handler det om principper. Han sammenligner det tvungne håndtryk med et nazistisk heil.

– Det minder mig meget om nazisme, hvor man for at komme i brød og arbejde skulle hellige sig en bestemt politisk ideologi mod ens overbevisning. Jeg synes, det her er at øve overmagt over for andre mennesker, og det minder mig for meget om, at man tidligere har øvet overmagt mod andre mennesker, der skulle strække højre arm.”

ANNONSE