Nyt

Lars Vilks Komiteen, der i 2015 var mål for et terrorangreb i forbindelse med komiteens debatmøde om kunst, blasfemi og ytringsfrihed i Krudttønden på Østerbro, uddeler sin årlige ytringsfrihedspris Guldhunden til fimmanuskriptforfatteren Søren Grinderslev Hansen.

Søren Grinderslev har de seneste år flere gange oplevet censurens klamme hånd. Således er hans Facebookkonto blevet deaktiveret af Facebook, fordi han har skrevet Tommy Robinson. I modsætning til kendte debattører som Aia Fog og Lars Hedegaard har Søren Grinderslev ikke fået genåbnet sin konto.

Også på YouTube er Søren Grinderslev udsat for massiv censur. Søren Grinderslevs YouTube-kanal blev for nogen måneder siden lukket, og hans ny kanal er allerede nu udsat for censur. En satirisk video med dukken Ejner, der synger om To muslimer på en strand, er blevet fjernet af YouTube og har udløst en advarsel til Søren Grinderslev for at overtræde YouTube’s retningslinjer, der åbenbart omfatter, at man ikke satiriserer over ideologien islam.

ANNONSE

Søren Grinderslev har tidligere forsvaret USA’s præsident Donald Trump, hvilket er absolut haram i den danske filmbranche, og forsvaret af Trump medførte da også, at Grinderslevs fagforening, Danske Dramatikere, bad Grinderslev om fremover at holde lav profil.

Kort sagt er Grinderslev på tværs og for meget i forhold til de herskende normer i en kulturbranche, der er præget af konsensus og ensretning.

Blandt de tidligere modtagere af Lars Vilks Komiteens ytringsfrihedspris er det franske satiremagasin Charlie Hebdo, den polsk-britiske kunstnersammenslutning Passion For Freedom og den syriske digter Adonis, der flere gange har været nævnt i forbindelse med Nobels litteraturpris.

Guldhunden er en lille statuette skabt af den svenske billedkunstner Lars Vilks.

Prisen overrækkes ved en ceremoni i den nærmeste fremtid.

Se også
Drømmebyggerne får glimrende anmeldelser

ANNONSE