Kunstbilde

Gustav Wentzel (1859-1927)
Olje på lerret, 35 x 52 cm, privateie.

Gustav Wentzel var bosatt i Vågå, Gudbrandsdalen, fra 1902 til 1904. Fra 1913 bodde han igjen i Vågå, inntil han flyttet til Lom ikke så langt unna, og ble boende der resten av sitt liv. Det er nærliggende å anta at motivet ble hentet på disse kanter.

Bildet, nærmest en skisse, var blant tilbudet hos Grev Wedels Plass Auksjoner i Oslo den 27. november i år, prisantydningen var NOK 50–70 000, men det ble intet salg.

Det er annen søndag i advent, og teksten for dagen finner vi evangeliet etter Johannes, 14, 1-4 (DNB 1930).

Eders hjerte forferdes ikke! Tro på Gud, og tro på mig! I min Faders hus er det mange rum; var det ikke så, da hadde jeg sagt eder det; for jeg går bort for å berede eder sted; og når jeg er gått bort og har beredt eder sted, kommer jeg igjen og vil ta eder til mig, forat også I skal være der jeg er. Og hvor jeg går hen, dit vet I veien.

ANNONSE

Læs også

Læs også