Kunstbilde

Frans Snyders (1579–1657) og Simon de Vos (1603–1676)
Olje på lerret, 173,4 x 256,5 cm, Norton Simon Museum, Pasadena

The Telegraph melder at et annet bilde, trolig fra Frans Snyders’ verksted, skapte en del problemer i en kantine ved universitetet i Cambridge, der det var utlånt fra universitetets Fitzwilliam Museum. Veganere følte seg støtt over at bildet viste både kjøtt og døde dyr – og protesten ble tatt til følge.

Det er ikke godt å vite om de hadde blitt støtt av dette bildet, som viser frukt og grønnsaker – og dessuten et par levende småfugler (men hva Mattilsynet  ville ha innvendt, er ikke så vanskelig å forestille seg…).

Det er ikke sagt noe om at katolikker protesterte mot at bildet ble vist også på fredager (da katolikker flest ikke spiser kjøtt) – men det er antydet at de venstrevriddeste kanskje vil innvende at frukt- og grønnsakplukkerne arbeidet i strid med Arbeidsmiljøloven, og dessuten var grovt underbetalt. Men i det minste kan vi forutsette at disse vegetabiliene ikke var sprøytet.

ANNONSE

Til lags aat alle kan ingen gjera, sa n’Ivar frå Sunnmøre.

ANNONSE

Læs også

Læs også