Nyt

For få uger siden opstår en situation i folketinget, der er uden fortilfælde.

Folketingsmedlemmet Naser Khader skal stemme om et lovforslag, der afgør om, Danmark skal fratage statsborgerskabet og passet for ALLE borgere, der er medlem af terrorgruppen Islamisk Stat.

Naser Khader er i den mærkværdige situation, at han er i familie med to kvinder, der er medlemmer af Islamisk Stat.

Det betyder, at Naser Khader kan ende med at fratage Islamisk Stat-medlemmer – fra sin egen familie – deres rødbedefarvede pas og danske statsborgerskab.

Naser Khader er i familie med de kvindelige Islamisk Stat-medlemmer Aya Al-Mansi og Al-Amira Hiba Al-Mansi, der har rødder i Libanon.

Da afstemningen i folketingssalen løber af stablen, er Naser Khader fuldstændig passiv. Kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige stemmer for forslaget om at fratage medlemmer af Islamisk Stat deres danske statsborgerskab.

Naser Khader sidder på hænderne, og han sikrer dermed sine libanesiske familiemedlemmers fortsatte tilknytning til Danmark. Trods deres farlige medlemsskab af Islamisk Stat.

De danske journalister er tavse, og ingen medier fortæller om folketingsmedlemmet, der har Islamisk Stat-medlemmer i familien – og samtidig sikrer deres danske pas.

Afstemningen foregår om formiddagen 24. oktober 2019 i folketinget. Dansk Folkepartis Marie Krarup stiller ændringsforslaget, der kan ende med at fratage Naser Khaders slægtninge deres pas.

Alle partier – på nær Nye Borgerlige – nedstemmer Dansk Folkepartis forslag.

På det nedenstående billede repræsenterer de grønne prikker på afstemningstavlen Dansk Folkeparti og Nye Borgerliges politikere.

Afstemningen ender med resultatet 13 for og 94 imod fratagelse af dansk statsborgerskab fra medlemmer af Islamisk Stat.

Naser Khader gemmer sig denne torsdag formiddag i mængden af politikere, der sætter konventioner højere end danskernes sikkerhed.

Ved samme lejlighed vedtager folketinget, at man kan tage passet fra Islamisk Stat-medlemmer, der har dobbelt statsborgerskab. Her stemmer Naser Khader for lovforslaget, der ikke har relevans for Khaders egne slægtninge.

Spørgsmålet er: Har danskerne fortjent at få belyst Naser Khaders dilemma i denne afstemning?

Et folketingsmedlem skal stemme efter sin overbevisning. Det gælder også Naser Khader. Men danskerne har ikke fået hele historien om den kontroversielle afstemning i folketinget og Naser Khaders forhold til to af de terrorister, som lovforslaget direkte berører.

ANNONSE

Journalisterne sover i timen, og de holder igen hånden over Naser Khader.

Få hele historien om Naser Khaders slægtninge og deres Islamisk Stat-medlemsskab her.

ANNONSE