Kopierede/fra hoften

AFA-kollektivet Bumzen på Baldersgade, Nørrebro, sommeren 2014; Se evt. her

Berlingske skulle være en borgerlig avis, men hvis den ikke engang kan sætte ord på gerningsmandens ideologi, når det ligefrem fremgår af sagens akter, at han har adresse i et AFA-kollektiv, så kunne man ligeså godt se TV-avisen. Da Ekstra Bladet sidste år beskrev bilafbrændinger på Nørrebro, kunne de heller ikke finde et motiv, selvom den anholdte kunne ses i en t-shirt fra Revolutionære Antifascister. Fra Berlingske – 27-årig beboer i Baldersgade dømt for at brænde ni biler af: ‘Jeg havde bare drukket for meget’.

“For halvanden uge siden mødte Berlingske Mikkel i Baldersgade på Nørrebro. Han var træt og sur over, at hans lille mørkegrå Toyota var blevet brændt af et par uger før. … Nu ved Mikkel – der onsdag eftermiddag var mødt op i retssal 16 i Københavns Byret – i det mindste, hvem gerningsmanden er: En 27-årig etnisk dansk mand, der ved et hasteindkaldt retsmøde klokken 14.30 sagde det, som det var: ‘Ja, det var mig, der brændte de ni biler af.’

Sagen blev afviklet som en tilståelsessag, og den 27-årige blev idømt et års ubetinget fængsel. Han skal dertil betale mere end en million kroner i erstatning. …

Det fremgik ikke, hvordan den 27-årige, der venter på en læreplads som tømrer, ni gange i perioden fra 30. august til 23. oktober 2019 var fuld nok til at antænde ni biler – én for én.

… Under retsmødet kom det frem, at den dømte havde haft et alkoholmisbrug, siden han var 15 år gammel. På det tidspunkt flyttede han først til et hjemmebygget skur på Refshalevej, derpå til Ungdomshuset på Dortheavej 61. Senere flyttede han til kollektivet BumZen i Baldersgade.

ANNONSE