Nyt

Forsiden: Christoffer Gerlach Skibild. Foto: facebook

Trusselbrev. Foto: Privat

Antifa og Redox sender “tilbud” om exitprogram til folk på højrefløjen. De kan melde sig ud og bli benådet mod at fortælle alt de ved om miljøet. I modsat fald vanker det udhængning og fordrivelse.

Det fortæller et medlem af Generation Identitær som Berlingeren har talt med.

Christoffer Skibild er fra fin familie, men bor på Nørrebro. Det synes ikke Redox/Antifa han fortjener, hvis han ikke bliver stikker.

»Du er medlem af Generation Identitær, og derfor er det et problem, at du bor på Nørrebro. Enten flytter du, eller også kontakter du os for at komme i et exitforløb,« står der i brevet, som Berlingske har set.

Berlingskes Jens Ejsing sætter prisværdig sagen på dagsorden, men tager for læt på at en selvbestaltet gruppe giver sig selv ret til å true andre mennesker til at flytte fra et område. Det er en form for terror.

Berlingeren burde heller minde om at det er Antifa der opfører sig som fascister.

I Antifas øjne er alle til højre for de etablerede partier brune eller halvbrune og frit vildt.

Medierne har selv bidraget til at give Antifa og Redox fri bane.

Tina Wilken fra Aarhus Universitet beskæftiger sig med afradikalisering og exitprogrammer for højreradikale. Bl.a. i det svenske nazimiljø.

Når hun læser Antifas egen omtale af exitprogrammet, kan hun ikke lade være med »umiddelbart at opfatte det som en joke«.

I Sverige er der virkelige nynazister. Antifa kalder også Generation Identitær for nazister. Det giver ikke mening og deres trusselbreve er bare det: Trusler.

Hun understreger, at et seriøst exitforløb kan tage flere år og ikke bare »kort tid«, som der står på Antifas hjemmeside.

»Det er en meget kompleks proces på den måde at forlade et miljø. Hvis du ville ud, ville du være sikker på at få problemer, hvis du henvendte dig til Antifa. Du skal jo fortælle alt, hvad du ved,« siger Tina Wilken.

Hun noterer sig også den truende tone i Antifas beskrivelse af exitprogrammet.

»De har deres egen politiske dagsorden. Den er udtalt, og den yderste venstrefløj er ikke ligefrem kendt for ikke at anvende vold til politiske formål,« siger hun:

Paludan har forandret forløbet, fordi han provokerer. Det er ikke lov efter Antifas regler. Det er kun deres ret der gælder. Det er i virkeligheden tale om ikke bare et voldsmonopol, men også en ret til at fradømme andre ydringsfrihed.

ANNONSE

Det må medierne tage stilling til. De har selv lagt op til at Antifa kan dominere gaderne og nu også boligområderne.

 

Antifascister med »tilbud« til personer fra den yderste højrefløj: »Enten flytter du, eller også kontakter du os for at komme i et exitforløb«

ANNONSE