Kommentar

Shane Kohfield er afbildet med en MAGA-cap. Det er et point anti-Trump-medierne bruger for hvad det er værd. Der er også en reel risiko for Trump at ”wackos”, gerninger, tror de gør noget ved at true med vold eller det tipper over for dem. 

En tidligere US Marines er frataget sine våben af FBI efter at han offentlig sagde han aldrig kom til at finde sig i at blive angrebet af Antifa, men svare med at “slagte” dem. Oregon vedtog i 2017 en såkaldt ”røde-flag”-lov: Enhver kan rapportere mennesker de mener kan udgøre en potentiel trussel og disse kan blive frataget deres våben præventivt.

Antifa har været aktive i Portland, Oregon, og har gået løs på meningsmodstandere med vold.

The action was reportedly prompted by remarks Kohfield made in public during a demonstration outside the home of Portland, Ore., Mayor Ted Wheeler in August, the Oregonian/OregonLive reported.

“If Antifa gets to the point where they start killing us, I’m going to kill them next,” Kohfield told a crowd, according to the Oregonian. “I’d slaughter them, and I have a detailed plan on how I would wipe out Antifa.”

Shane Kohfield fik frataget sine våben, men blev ikke sigtet for nogen forbrydelse.

The former Marine, Shane Kohfield, 32, was not charged with any crime, but surrendered five guns, including an AR-15 rifle, according to Phil Lemman, Oregon’s acting deputy state court administrator, the Washington Examiner reported.

ANNONSE

Han beklager at han udtalte sig offentlig på den måde. Det han sagde om at han “havde en plan” kan have været medvirkende.

Kohfield skrev også et brev til en anden eks-Marine, som er kongresrepræsentant og ifølge twittermeldinger gik han endda længere i det brev. Hensigten er selvforsvar, men at lufte tanker om selvforsvar offentligt er at bede om problemer i dagens polariserede USA.

Fronter

Antifa i Portland har kunnet gå løs på folk uden at byens myndigheder har grebet ind. Tidligere i år havnede journalisten Andy Ngo på sygehuset med hovedskader efter at være blevet angrebet af Antifa.

Venstreorienterede salon.com afslørede for nylig at han havde været til stede på et møde med gruppen Patriot Prayer og hørte dem planlægge hvordan de skulle konfrontere Antifa, uden at han havde rapporteret det. Det var en infiltrator som afslørede at Ngo havde været til stede. Dermed måtte hans blad, Quillette, sige ham op.

The Portland Mercury published video on Monday that appears to show him watching the right-wing group Patriot Prayer making plans for a violent clash at a bar, which he did not report or try to stop. The website published a story from “Ben,” a pseudonym, who spent two years undercover with Patriot Prayer. Some of the people involved in the brawl now facefelony riot charges.

To standarder

Men patriotiske amerikanere reagerer på det de opfatter som forskelsbehandling: En maskeret gruppe kan gå frit rundt og bruge vold mod meningsmodstandere uden at noget sker. Trump har snakket om at erklære Antifa for en terrororganisation, men blot et maskeringsforbud ville have hjulpet.

Patriotiske amerikanere reagerer på at eks-soldater mister våbnene, mens Antifa går frit rundt og kan bruge vold for at standse lovlige demonstrationer.

Det var denne forskelsbehandling Trump adresserede, da han sagde, at der var gode mennesker på begge sider i Charlottesville, i 2017. Han mente ikke voldsmændene, han mente dem, der var der for at demonstrere fredeligt. Den distinktion brød medierne sig ikke om. Trump taler også til den del af befolkningen, som ikke synes det er fedt at venstresiden må rive statuer af historiske personer ned. Hvorfor skal de have lov til det?

Forskel på folk

Folk lægger også mærke til at så snart det er en hvid gerningsmand bliver det fremhævet i nyhederne, men når en afghaner dræber en og sårer flere andre i Lyon, bliver motivet mørklagt.

Amerikanerne ser også at forskelsbehandlingen går helt ind i retsvæsenet: Trumps folk dømmes for at have husket forkert, Hillary og James Comey bliver ikke tiltalt for at have løjet.

Modsætningerne vokser.

 

 

ANNONSE