Nyt

Antifa afholdt demonstrationer i 20 byer over hele USA lørdag. I en helsides annonce i intet ringere end New York Times lover de at styrte Trump/Pence-«regimet» før fascismen har overtaget USA. For at afværge en sådan trussel, kan de tillade sig hvad som helst.

No! In the name of humanity we refuse to accept a fascist America! Take to the streets and public squares in cities and towns across the country continuing day after day and night after night — not stopping until our DEMAND is met: This Nightmare Must End: The Trump/Pence Regime Must Go!

At New York Times optager en helsides annonce for en gruppe, som både retfærdiggør og bruger vold, siger noget om, hvor langt mod venstre det liberale USA er gået som reaktion på Trump. I gamle dage var der stor afstand mellem New York Times og den voldelige venstrefløj. Går man langt tilbage var de fjender.

Nu synes der at herske en «målet helliger midlet»-stemning. Ved at sige god for Antifa svækker New York Times tilliden til deres objektivitet i dækningen af demonstrationer. Det gælder også aktivisterne på højrefløjen. New York Times polariserer.

ANNONSE

Hvis nogen på højrefløjen havde givet sig selv ret til at styrte en demokratisk valgt præsident, ville de blive stemplet som «subversive», dvs. undergravende og oprørske. Forberedelser til samfundsomstyrtende virksomhed er forbudt i de fleste lande, også demokratier. Antifas vold er et faktum. Nu varsler de en optrapning for at styrte en demokratisk valgt præsident, og det godkender New York Times som et legitimt mål. Det siger noget om, at de liberale radikaliseres.

In a full-page ad in the New York Times on Wednesday, the group advertised its event:

Nov 4 it begins — be there — join with the thousands who will gather in cities and towns across the country. A movement of protests that continue every day and night, growing until we become millions … determined not to stop until this is driven from power.

Newsweek reported on Thursday:

“Refuse fascism,” a nascent protest group with ties to a more explicitly left-wing radical group, “the revolutionary communist party,” doesn’t seem like a typical fit for the left-leaning pages of the paper known as The Gray Lady, but very little has been normal about the Trump era so far, according to organizers.

The regime is destroying the planet by ignoring climate change, they say, and they claim it is turning America into a fascist country through an unprecedented series of executive orders.

Den ultimative trussel

Alle trusler løber sammen i Trump og den største af dem alle er Ragnarok, dvs. truslen mod klodens fremtid. Det er den ultimative licens eller fripas til at gøre, hvad der er nødvendigt for at standse Trump.

Venstreorienterede har udviklet en praksis med at blive høje på deres egen retorik. Miljøtruslen er megatrippet:

“What Trump and his administration are doing could pose an existential threat to humanity,” Andy Zee, a member of the advisory board for Refuse Fascism, told Newsweekin a phone interview.

“We’re in one of the most perilous moments in history right now,” Zee said.

Liberale medier bagatelliserer Antifa. Time ejes af Time Warner, det er Corporate America. Alligevel bagatelliserer de de sortklædte. Det er en mærkelig alliance.

There will indeed be anti-Trump rallies in 20 cities around the U.S. on Saturday, from Atlanta to Honolulu, organized by a left-wing political action group called Refuse Fascism whose goal is unseating Trump. But its tactics — including but not limited to a “passionate speak-out with music and participatory art” — are a far cry from violent insurrection.

Nøglesætningen er: deres taktikker som omfatter, men ikke er begrænset til, ildfuld tale og deltagende kunst er et langt stykke fra oprør.

Participatory art? Sortklædte, som går løs på sagesløse personer, som ved optøjerne på Berkeley-universitetet? Det er skønmaling af bøller, som sejler under falsk, politisk flag.

Vi ser en underlig ombytning af roller: De liberale har hele tiden fremmanet, at truslen kommer fra højre. Men nu opfører de sig selv mere og mere som dem, de advarer imod.

Hvem tilhører støvletrampene?

ANNONSE

Ét svar til “Antifa vil styrte Trump: demoer i 20 byer med helsidesannonce i NY-Times”

 1. David siger:

  ahh come on.

  Her hoppes vidst lidt til en konklusion. Der er forskel på en annonce, og så en artikel.

  Det er en helsides annonce betalt af en kunde, det er ikke nødvendigvis ensbetydende med at det også repræsenterer avisens holdning. Det kan godt være at det forholder sig sådan, men direkte at konkludere det ud fra at de bringer en annonce, det er et lidt stort skridt at tage.

  Jeg kan jo også se at her på siden reklamerer i for nogle batterier fra Batteribyen, det er jo ikke ensbetydende med at i går ind for at batterier, af dårlig kvalitet fra Kina skulle være gode vel?

  Det kan godt være i har ret ang New York Times, men begrundelsen er for tynd. Det kan kun begrundes, hvis der direkte står i deres forretningsbetingelser, at de kun vil reklamere for virksomheder som er i fuld overenstemmelse med avisens politik og generelle holdninger. Det kan jeg betvivle, for penge har det nu en gang med at være penge.