Nyt

Kvinden som ikke ville håndhilse på kronprisen hedder Zeliha Acar og er styrelsesmedlem i Islamisk Råd Norge (IRN). I juni stod hun frem på NRK som “krænket” fordi hun skulle vise ørene på pasfotoet.

NRK præsenterede hende i et videoklip i juni som “Zeliha”. Zeliha, som poserede foran en fotoautomat, var dybt krænket over at hun skulle vise ørerne på pasfotoet. Så tilpas krænket at hun begyndte at græde, som Document rapporterede 25. juni.

På NRK fremstod hun som en tilfældig muslim, statskanalen havde interviewet. Men nogen “tilfældig muslim” er Zeliha Acar ikke. Hun sidder i Islamsk Råd Norges styrelse, og er i tillæg IRNs ungdomskoordinator.

ANNONSE

Ingenting af dette oplyste NRK om.

Nu viser det sig at Zeliha er identisk med “Sriha”, kvinden som nægter at tage kronprins Haakons hånd på billedet fra Al-Noor moskeen i Bærum.

Igen fremstår Zeliha som en “tilfældig muslim”. At hun nu kalder sig “Sriha” gør det endnu vanskeligere at forstå at hun repræsenterer Islamisk Råd.

Men dette er én og samme person. Fotograf Heiko Junge fra Scanpix siger til Document at han traf hende et par dage tidligere i samme moské. Hun sagde da at hun var fra IRN, men opgav ikke fuldt navn. Da han fotograferede kvinderne under håndhilse-seancen 22. august fik Junge kun oplyst fornavn: Faiza, Fatima og altså Sriha.

Trond Brækhus opdagede sammenhængen. Han skriver på Facebook:

“Har du hørt om Zeliha Acar? Det var kvinden som var intervjua av NRK i juni i år, ho som ikkje ville vise øyrene sine i passet sitt. Reportasjon gav uttrykk for at NRK snakka med ei tilfeldig kvinne som dei hadde funne utanfor ein passfoto-automat. Det kom aldri fram at ho jobba i Islamsk råd og blant anna hadde som oppgåve å jobbe for å få flest mogleg til å sende inn høyringsuttalelse mot den nye passlova. Svak journalistikk! NRK var her eit reint mikrofonstativ for islamsk råd. Ingen andre medier påpeikte den svake journalistikken til NRK, sjøl om denne saka var ein av dei mest diskuterte den veka.

Nu er vi i august og Zeliha Acar er igen Norges mest omdiskuterede kvinde. Denne gang fordi hun ikke vil håndhilse på kronprinsen. Ingen finder nogen grund til at nævne navn og stilling denne gang heller.

Dama er utvilsomt dyktig! Ho har klart å sette dagsorden to gonger, og ingen stiller eit einaste spørsmål om kva agenda ho har og kven som er arbeidsgjevar. Det er akkurat som om kvinner blir uviktiggjort og usynleggjort straks dei dekker seg til i ærbødighet, ingen som bryr seg om å spørre kva dei heiter eller kor dei jobber, vi lar dei være statistar som går i ett med interiøret.”

Brækhus viser til at Islam Nets leder Fahad Qureshi bekræfter at kvinden som ikke vil håndhilse er Zeliha Acar:

“Han er nok litt stolt av å ha ei “søster” i Islamsk råd som hjelper han med å fremme den aller mørkasta, skumlaste, dystraste og mest kvinnefiendtlege versjonen av i islam vi kan finne her til lands.”

Fahad Qureshi oppgir i en video-kommentar at Zeiha Acar var i moskeen “på vegne af Islamisk Råd Norge”. På Facebookskriver han:

Efter det mislykkede terrorangreb i Al-Noor moskeen i Bærum besøgte kronprins Haakon moskeen for at vise sin støtte til det muslimske samfund. Kronprinsen strakte hånden ud for at hilse på den unge kvinde Zeliha Acar. Hans hånden blev bare hængende i luften.

Sagen vakte opsigt og blev meget kommenteret og diskuteret, konstaterer Qureshi, som er særlig negativ overfor kritikken som er kommet fra andre muslimer:

Jeg har set mange ikke-muslimer vise forståelse for den muslimske skik med ikke at tage hinanden i hånden når man hilser. Og på den anden siden har jeg set det hagle med kritik mod søster Zeliha fra muslimsk hold. I den anledning vil jeg dele mine tanker, specielt rettet mod den del af det muslimske miljø. som nærmest har «lynchet» denne unge søster for ikke med tak at have taget imod kronprinsens hånd.

https://youtu.be/SZGsPBV5WpA

 

Område med vedhæftede filer

Forhåndsvisning af YouTube-video Kronprins Haakon forsøgte å håndhilse på muslimsk kvinde: Er det respektløst? | Fahad Qureshi

pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png

Kronprins Haakon forsøkte å håndhilse på muslimsk kvinne: Er det respektløst? | Fahad Qureshi

ANNONSE