Kunstbilde

Inger Marie Munch (1868-1952)
Sølvgelatinkopi i Byhistorisk samling, Oslo Museum.

Motivet er stort sett uforandret siden Inger Munch tok sitt bilde, bare de lave bygningene i forgrunnen er forsvunnet. Bygningene har gateadresse Fredensborgveien 28-36, til venstre går Dops gate opp til Akersveien og Vår Frelsers gravlund, går vi trappene kommer vi til Damstredet og Veslebrunens  stall, og ned til høyre går Rosteds gate til Møllergaten.

Akkurat dette stedet har vært et meget populært motiv for både fotografer og andre bildekunstnere, som Anders Beer Wilse (1865-1949) og Kristian Kalmer (1907-1969), foruten et utall andre, både kjente og mindre kjente.

Stedsnavnet Bergfjerdingen er kjent siden 1767, og ved byutvidelsen i 1859 ble Bergfjerdingen og omegn en del av Christiania. De gamle bygningene er nå fredet.

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria