Kopierede/fra hoften

Der skal nok stadigvæk være en del uoplyste danskere – det gælder særligt journalister – som tror, at demokraterne er den lille mands parti, forkæmperen for arbejdere og andre med små indkomster. Ingen djævel skal få dem til at skifte opfattelse.

Derfor vil det ikke gøre indtryk, at en ny meningsmåling fra Rasmussen Reports (offentliggjort den 26. august) viser, at det modsatte er tilfældet. Republikanerne fører med 11 pct.points, 50% mod 39%, blandt vælgere med indkomster på mellem $30.000 og $50.000 pr. år, mens demokraterne fører 49% mod 42% blandt vælgere med en årsindkomst på over $200.000, ca. halvanden million danske kroner.

Blandt ikke-sorte minoritetsvælgere – mest spansktalende og asiater – fører republikanerne med 46% mod 42%. Med en tilslutning på 62% fører demokraterne stadig stort blandt de sorte, mens 27% siger, at de vil stemme republikansk. Det kan tage sig imponerende ud, men er faktisk udtryk for et fald i forhold til præsidentvalget i 2020, da anslået 90% af de sorte vælgere stemte demokratisk.

ANNONSE

Ud over de rigeste henter demokraterne deres kernevælgere blandt kvinder. ”Kønsgabet” er slående, idet 52% af mændene foretrækker republikanske kandidater mod 42% af kvinderne. Vi ser altså præcist samme billede som i Danmark, hvor kvinderne er overrepræsenterede blandt venstrefløjens vælgere.

Hvis man spørger generelt om partipræference, har republikanerne stadig et forspring over demokraterne på 47% mod 42%.

Men 71 dage til midtvejsvalget er de demokratiske valgstrateger sikkert travlt beskæftigede med overvejelser om, hvordan de kan snyde ligesom i 2020.

ANNONSE