Kopierede/fra hoften

Hvis man har lidt berøring med multikulturen i forstæderne, så indser man hurtigt, at unge ghetto-muslimer ofte er ‘impulsstyrede’, ‘ikke konsekvens-orienterede’ og ’småt begavede’. Det er ikke mine ord, men politiassistent Kim Thyssens, der for godt ti år siden udtalte sig til tidsskriftet Dansk Politi om arabere i Vollsmose.

Politiassistent Jeppe Nyboe Jensen betragter ganske givet sig selv som anti-racist, men må være helt på linje. På Facebook forsvarer han Rasmus Paludans angribere med klassisk 90’er-dehumanisering. De er at betragte som ‘tyre’, der er i deres følelsers vold og reagerer per ‘instinkt’. Interview set i Berlingske – Politiassistent om uromagere: ‘Man undrer sig jo heller ikke over, at tyren angriber, når man viser den en rød klud’.

“Jeppe Nyboe Jensen, politiassistent ved Københavns Politi, skriver på sin private, men åbne Facebook-profil, at det er problematisk at lægge skyld på de hundredevis af unge, der gik til angreb mod politiet og satte ild til Nørrebro i timerne efter Rasmus Paludans demonstration på Blågårds Plads på Nørrebro søndag 14. april.

‘Man undrer sig jo heller ikke over, at tyren angriber, når man viser den en rød klud,’ skriver han. ..

‘Når der er følelser med i handlinger, er det let bagefter at komme og pege fingre. Vi kender alle, hvordan man reagerer på sine følelser.’

Men retfærdiggør det uromagernes handlinger?

‘Nej. Det gør det på ingen måde. Det er bare let at pege fingre ad dem og sige, at de bør forholde sig i ro. …’

Synes du, at ‘man undrer sig jo heller ikke over, at tyren angriber, når man viser den en rød klud’ er en rimelig sammenligning med uromagerne?

‘Både og. Det er ment på den måde, at man sommetider handler på instinkt. Jeg er klar over, at man selvfølgelig skal have større forventninger til et menneske.’”

Apropos.

“Politikernes afskaffelse af blasfemiparagraffen i 2017 har givet Paludan og andre agitatorer en gave, hvor de nu ganske lovligt kan krænke religiøse mennesker og deres følelser. … Politikerne har med afskaffelsen af blasfemiparagraffen, som har fungeret som et fornuftigt supplement til racismeparagraffen, i realiteten udhulet religionsfriheden i Danmark.” (Politiassistent Elvir Abaz på Fyens.dk, 15. april 2019)

ANNONSE