Nyt

Det brød ud brand i Saint Sulpice-kirken i St. Germain på venstre side af Seinen, søndag 17. mars. Branden var antændt. 

En oversigt fra den franske kriminal efterretningstjeneste SCRC viser at franske kirker i 2018 blev udsat for omkring tusind tilfælde af vandalisme og tyverier, altså næsten tre sådanne hændelser pr. dag. Hærværkets art tyder på at det ikke sjældent handler om eksplicit antikristne handlinger.

En oversigt udarbejdet af den franske kriminal efterretningstjeneste Service Central de Renseignement Criminel (SCRC) som Le Figaro har fået tilgang til, viser at franske kirker i 2018 blev udsat for 877 tilfælde af vandalisme og 129 tyverier, hvilket svarer til næsten tre sådanne hændelser pr. dag.

Omfanget af denne type forbrydelser var endda lidt højere i 2017, da i alt 1045 sådanne tilfælde blev registreret af SCRC. Ingen dele af landet er sparet for fænomenet.

Hærværkets art tyder på at det ikke sjældent handler om eksplicit antikristne handlinger, hvad enten det drejer sig om ødelæggelser af tabernakler og statuer eller kors tilgriset med ekskrementer. Oplysninger fra indenrigsministeriet viser at også kirkegårde er omfattet af vandalismen, skriver den franske avis.

ANNONSE

Mange af Frankrigs mere end 40.000 kirker befinder sig i tyndt befolkede landlige områder, hvor det er vanskeligt at sørge for kontinuerlige vagthold. Hvordan skal denne arv beskyttes? Løsningen bliver gerne at lukke kirkerne udenfor messetiderne, og indordne sig med alarm og kameraovervågning.

Vandalismen mod kirkerne er rystende og vidner om et tab af følelse for det hellige, hvor det skønne er en del af liturgien, skriver Le Figaro på lederplads.:

Samfundet bør spørge sig selv, hvad det er det videreformidler til sine børn. Har det fortalt dem godt nok hvor meget vort lands historie og arv skylder Den katolske Kirke?

Hvad repræsenterer en kirke for vandalerne? spørger lederartiklen. Er det en ganske almindelig bygning eller en del af folkets sjæl?

Måske kommer disse spørgsmål lovlig sent, og ikke længere er de mest relevante.

ANNONSE