Kopierede/fra hoften

Alternativ för Sverige, der er som Sveriges  Nye Borgerlige, holder møde i Bella Centret i weekenden. De ‘antifascistiske’ lilleskoleelever AFA og Redox vejrer ‘nazister,’ deres taktik er at skræmme udlejere fra at hyre lokaler ud til folk, de ikke er enige med. Denne fascisme er lykkedes i Sverige, så AfS har måtte leje sig ind i Danmark.

Berlingskes Didde Venzel Lindholdt bruger i 200 svenske højrenationalister skal diskutere politik og feste på dansk hotel hele fire venstreekstreme kilder. Ikke så ringe af en ‘borgerlig’ avis:

Expo, Drude Dahlerup, Redox og den livslange kommunist Stieg Larsson, der ved sin død i 2004 testamenterede en del af sin formue til Kommunistisk Arbejderforbunds Umeå-afdelning. (Redox er dog slettet som kilde siden i går den 13 og i dag, jeg har en kopi fra i går, se screenshot.)

Drude Dahlerup ligger omkring det postkommunistiske  Miljøpartiet (i Sverige ikke venligt, men meget præcist kaldet ‘de grønne khmer’er) som hendes sambo miljöpartisten Per Gahrton. MP er mere main stream i Sverige end i Danmark, men så lad os nøjes med at kalde Dahlerup ‘langt ude på venstrefløjen,’ for ikke at henfalde Redox’ agitatoriske sprog.

ANNONSE

Hun er også DR’s faste kilde. Dette er ‘borgerlig’, dansk journalistik, og det er endda også ‘public service.’ Hos dem er det ekstreme main stream, sikkert af den enkle grund, at det ikke er let at finde en ung, borgerlig journalist frisk fra RUC eller hvor de ellers produceres.

Men nazirygterne klistrede sig fortsat til partiet, og det svenske tidsskrift Expo – som blev grundlagt af bl.a. journalisten og forfatteren Stieg Larsson og har som formål at »oplyse befolkningen om racisme og fremmedhad« – beskrev under det svenske valg i 2018, hvordan 28 ud af Alternativ for Sveriges 44 opstillede kandidater har eller har haft relation til det svenske nazimiljø.

»De betegner vores medlemmer som nazister, så snart vi linker til sites, som de er uenige med. Vores politik minder mest af alt om Nye Borgerliges politik i Danmark,« siger Gustav Kasselstrand, som blankt afviser selv nogensinde at have haft kontakt til nazistiske miljøer.

»Det er svært at sige, at partiet er nazistisk, men det er klart, at en del medlemmer har tråde til den svenske underskov af nazistiske miljøer. Så på individniveau er der nogle nazister imellem,« siger Drude Dahlerup, som forklarer, at partiets politik ikke kan beskrives som nazistisk.

ANNONSE