Nyt

En repræsentant for lokale myndigheder i den østrigske delstat Vorarlberg blev torsdag knivdrabet af en flere gange dømt og afvist tyrkisk asylsøger. Drabsofferet skal i 2010 have underskrevet afslaget på asylsøgningen.

En 34 år gammel asylsøger fra Tyrkiet blev torsdag arresteret af østrigsk politi efter at have dræbt en leder ved socialforvaltningen i Dornbirn i delstaten Vorarlberg med gentagne knivstik inde på hans kontor.

Det skriver Der Kurier .

Stedet for pågribelsen af den drabssigtede tyrker i Dornbirn. Stillbillede: Vorarlberg Online / YouTube.

Manden havde været omkring forvaltningen en halv time i forvejen, men vendte tilbage med en køkkenkniv og gik ret ind på kontoret til sit offer, oplyser politiet.

Under forhøret skal asylsøgeren ikke have vist nogen anger. «Det var et koldblodigt mord. Han fremstår helt uanfægtet», siger politiførstebetjent Norbert Schwendinger.

Drabsmanden stak derefter af, men blev pågrebet kort tid derefter.

Den pågrebne tyrker kom til Østrig ved begyndelsen af året og søgte om asyl, til trods for at han havde forbud mod at opholde sig i hele Schengen-området, oplyser Wien-avisen.

ANNONSE

Han siges at have været idømt straf en række gange og været ind ud og af fængsel mellem 1999 og 2008.

Det ser ikke ud til at drabsmanden valgte sit offer tilfældigt:

Allerede i 2009 blev den sigtede idømt opholdsforbud. I 2010 fik han afslag på sin asylansøgning og udvist til Tyrkiet. Det er drabsofferet, der dengang skal have underskrevet afslaget.

Oplysningen rejser en teori om at tyrkeren hævnede afslaget.

 

ANNONSE