Nyt

Nanna Skovmand efter overfaldet, 1. juledag 2014

Nogen der kan huske Nanna Skovmand, kvinden der juleaften 2014 brutalt blev overfaldet med flasker og cykelkæde af 4-5 udlændinge foran hende og kærestens hjem på Vesterbro. Flere venstreorienterede antydede, at overfaldet var selvforskyldt, da de opdagede at hendes kæreste havde en ‘Proud to be danish’-grafik på Facebook. De fastholdt dog begge, at overfaldet var umotiveret, hvad også klart fremgik i retten nogle måneder senere.

“Vi registrerer, at en ung dreng kommer cyklende. Han er arabisk af udseende og taler meget aggressivt. Vi er ikke i tvivl om, at han vil lave ballade. Drengen stiger af cyklen og spørger, om han skal voldtage mig.” (Nanna Skovmand i retten, april 2015)

“Der blev både grint og givet håndslag, da en gruppe unge mænd i dag sad på anklagebænken, tiltalt for et groft overfald på Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer julenat. Enkelte gange under oplæsningen af tiltalen brød også de tilhørende ud i grin – blandt andet da forhold omkring hærværk blev læst op. En af de tiltalte, en 18-årig somalisk mand, havde nemlig skrevet ‘fuck Pia Kjærsgaard’ på døren i den celle, hvor han har siddet varetægtsfængslet, og i forbindelse med den oplysning kunne tilhørerne ikke holde masken.”

Fire år er gået. Nanna er blevet mor, og parret bor nu i Aalborg. Hendes profil på Facebook er hermetisk renset for blodige billeder, men er til gengæld fyldt med retorisk afstandtagen til Donald Trump og Dansk Folkeparti, samt sympatitilkendegivelser for det multikulturelle. Herunder to eksempler. Martin Henriksen, der gør det ‘næsten tåkrummende at være dansker’, og en deling af et indlæg fra en herboende syrer, en Mohamad Damascene, (tidl. næstformand for Venligboerne i Frederikshavn), der angler for støtte til permanent ophold.

(Nanna Skovmand på Facebook, 15. december 2018; NB: redigeret)

(Nanna Skovmand på Facebook, 12. januar 2018)

 

ANNONSE