Kopierede/fra hoften

Illustrationsfoto

Avisen Kristeligt Dagblad skriver mandag, at Tyskland ønsker at sende “asylansøgere/flygtninge”  retur til Danmark efter en fortolkning af den såkaldte Dublin-konvention.

”Vores ønske har været at finde en europæisk løsning efter den heftige interne debat, vi har haft mellem vores minister (Horst Seehofer, red.) og kansleren. Ønsket er en bilateral aftale mellem Danmark og Tyskland, så vi får en mere pragmatisk, flydende og effektiv udmøntning af Dublin-forordningen. Det handler ikke om at ændre systemet, men om at gøre det mere effektivt. Lige nu diskuteres et nyt fælles asylsystem i Bruxelles, men vi håber på en midlertidig løsning med Danmark, ligesom vi har lavet aftaler med eksempelvis Portugal,” siger Annegret Korff, som fortæller, at de danske myndigheder har virket ”åbne” for at lave en aftale.

Både DF og Socialdemokratiet afviser forslaget. Hverken Lars Løkke Rasmussen eller Inger Støjberg har kommenteret sagen.

skriver avisen Kristeligt-Dagblad.

 

 

ANNONSE