Nyt

Marine Le Pens niece og tidligere partifælle Marion Maréchal meddelte tirsdag, at hun vil melde sig ind i Éric Zemmours nye parti Reconquête (Reclaim) og fremover fokusere fuldt ud på politik.

Maréchal, der vendte sin tante ryggen og bakkede op om Zemmours kandidatur før det franske præsidentvalg, slutter sig til partiets næstformand, som hun mener, har en stor fremtid, skriver Le Figaro.

Udmeldingen kommer dagen før den store tv-debat mellem Emmanuel Macron og Marine Le Pen. Onsdag aften klokken 21 mødes Macron og Le Pen til en direkte debat på TF1 og France 2, inden valgduellen mellem de to præsidentkandidater skydes i gang næste søndag.

ANNONSE

Marion Maréchal blev det yngste parlamentsmedlem nogensinde i Frankrig, da hun i en alder af 22 blev valgt som repræsentant for Front National (FN) i 2012. I 2017 formåede Maréchal ikke at stille op til genvalg, og hun forlod derefter partiet, som siden har skiftet navn til Rassemblement National (RN)

I stedet grundlagde den unge konservative stjerne en institution for videregående uddannelser med ambitioner om at forme morgendagens ledere på højrefløjen. Institut des Sciences Sociales, Économiques et Politiques (ISSEP) ønsker at være et konservativt svar på eliteskolen Sciences-Po.

Men nu vender hun tilbage til politik, og timingen rejser spørgsmålet om, hvorvidt hun vil fortælle franskmændene, at hun vil blive regnet med ved præsidentvalget i 2027, givet at Macron er klart bedst placeret til at vinde i denne runde. En nylig meningsmåling viser, at Macron vinder med 56 mod 44 procent på søndag.

Maréchals sans for Zemmours politisk tænkning blev velkendt allerede i 2019, da hun var vært for en konference for højrefløjen i Paris, hvor en tale af Zemmour var højdepunktet. Den kendte forfatter og journalist lykkedes dog ikke særligt godt med præsidentvalgkampen og endte med godt 7 procent af stemmerne i første valgrunde.

I et land, hvor nogle kvinder har spillet vigtige historiske roller, og frihed symboliseres af Marianne-figuren, som mange forbinder med det berømte maleri af Eugène Delacroix, er det ikke særlig svært at forestille sig, at Reconquête kan få en helt anden støtte hos Maréchal som frontfigur end hos en Zemmour, som mange opfatter som for stivbenet, polemisk og gnaven.

ANNONSE