Kommentar

Billeder som dette gør næppe amerikanerne mildere stemt mod ulovlig indvandring sørfra. En ny karavane er på vej, og de unge mænd er aggressive mod mexicansk politi på grænsen mellem Guatemala og Mexico i Tecun Uman, 28 oktober. 

I USA har man længe forventet en ‘blå bølge’, det vil sige en overvældende sejr til Demokraterne ved midtvejsvalget, som kan vælte Republikanernes eksisterende flertal i Kongressen. Det gængse logik er, at næsten uanset hvor meget amerikanerne ender med at holde af den siddende præsident har de en vane for at stemme Kongressen fuld af hans opposition – så kan han nemlig ikke lave så mange ulykker. Og tilsat den, især i medierne, intense modstand mod Trump, tegnes billedet af den perfekte storm.

Længe har Demokraterne ligget lunt i de generiske meningsmålinger, men den seneste tid er de blevet koldere. Trumps popularitet stiger, tilfredsheden med hans præsidentskab ligger lidt over Obamas, målt på samme tid i hans præsidentperiode. Økonomien er stærk, arbejdsløsheden er i bund bl.a takket være mange nye jobs i de producerende hverv. Og senest satte Demokraterne deres image som seriøse og samvittighedsfulde politikere helt over styr, da de forsøgte at sabotere Trumps valg til Højesteret, ved at begå et offentligt karaktermord på kandidaten samtidig med at venstrefløjs’aktivister’ chikanerede, obstruerede og overfusede republikanske politikere i det offentlige rum i, hvad der lignede en koordineret to-trinsstrategi. Det var en frygtelig fejl, der afslørede hykleriet.

ANNONSE

Eller med Gerald F. Seibs ord; “People are acclimating themselves to him.… The Kavanaugh hearing made it visceral”

Den omskiftelige Piers Morgan mener ligefrem, at Demokraterne kan løbe ind i et chokerende nederlag om små to uger. Han hæfter sig både ved at Trump holder sine valgløfter, økonomien går godt and all that jazz, men også at Trump næres af det idiosynkratiske had, som politiske modstandere, medier og showbizz folk udspyer ukontrolleret alle døgnets timer. Morgan kender Trump personligt og hæfter sig ved hvor afslappet Trump fremstår – fordi han ved hvordan klaveret i Washington spiller falsk. Og så gør han følgende observation

As I write this, a ‘caravan’ of more than 7,000 Central American migrants – most of them from Honduras – is moving towards the Southern border.

They intend trying to enter the United States illegally.

It’s hard to think of a more powerful image to vindicate Trump’s much criticized demand for a new ‘Wall’, isn’t it?

Daniel Henninger skriver i Wall Street Journal at “the Honduran caravan is the Kavanaugh nomination all over again.”

It’s a massive event that forces voters to think about immigration, an issue Democrats thought had been weaponized this summer against Republicans.

To borrow an old Marx Brothers joke, the question about the caravan for voters is: Who are you going to believe, media or your own eyes? Tens of millions of Americans have been staring for a week at the images of this caravan and asking: What exactly are we expected to do when it arrives in Texas?

På Fox News funderede Laura Ingraham om karavanen – med den ekstremt maskuline slagside – var betalt af Soros eller andre demokratiske interesser, mens man på CNN funderede over om det mon var Trump selv, der var den anonyme donor (det er givetvis den venstreorienterede Bartolo Fuentes, der førhen har siddet i Honduras Kongres). Karavanen tvinger i hvert fald virkeligheden i øjnene på vælgerne.

Og uden at sælge bjørnen førend æggene er buldret, og med forbehold for eventuelle bomber, forklarede en ven mig følgende om ‘den blå bølge’:

Lidt mindre kendt er, at den kun ser ud til at ramme i Repræsentanternes Hus – i Senatet ser Republikanerne ud til at udbygge deres flertal med mellem 1 og 2 senatorer. Dermed er det Republikanerne, der står til at godkende eventuelle nye højesteretsdommere, hvis en dør eller trækker sig tilbage – og de to ældste er begge venstreorienterede (hhv 85 og 80 år gamle).

Noget jeg ikke har set nogen som helst steder er, at Republikanerne faktisk også ser ud til at  have en god chance for at kunne bevare flertallet i Repræsentanternes Hus. Realclearpolitics.com har samlet meningsmålinger og vurderer, at 206 kredse vil ende med at sende en Demokrat til Repræsentanternes hus, og 199 en Republikaner. 30 kredse vurderes til at være toss-ups.

Det gælder om at få fyret op under basen og hvis man skal tage de tidlige stemmeafgivelser for et tegn er Republikanerne kommet godt fra start – selvom favoritværdigheden stadig ligger solidt hos Demokraterne. “It is a coincidence that during the latter part of this upward trajectory, Trump has been on an unprecedented media blitz?” spørger Guy Benson.

 

ANNONSE