Nyt

Efter et år ved magten tangerer Donald Trump Barack Obamas popularitet på samme tidspunkt i hans embedsperiode. Det viser en måling fra Rasmussen Reports. Det var Rasmussen, der kom nærmest valgresultatet 8. november.

On Dec. 29, 2009, 46% of voters approved of the job Obama was doing, while 53% disapproved. For Trump the numbers are 45-53, according to the Rasmussen Reports daily tracking poll.

Mediene rapporterer ikke positive nyheder for Trump, men udelukkende negative. De er bange for, at han skal få medvind.

Men den voldsomme anti-Trump-dækning har bidraget til at få vælgerne til at svinge. De orker ikke mere Trump-bashing.

Der er en diskrepans i forhold til det snit som Realclearpolitics opererer med. Det var der også før valget. Valget gav Rasmussen ret. Opbakningen til Trump blev undervurderet. Det er ikke urimeligt at antage, at det samme er tilfældet nu.

Når man tænker på den voldsomme kampagne Trump er blevet udsat for, er det ret imponerende, at han har 45 % af vælgerne bag sig. Og han har endnu ikke høstet frugterne af skattereformen. Det er meget muligt, at Trump er ved at placere sig i en favorabel udgangsposition for valget til Kongressen næste efterår. Demokraterne risikerer et psykisk knæk.

ANNONSE

Megan Fox beskriver, hvordan det er at bevæge sig ude blandt folk i virkeligheden. Anti-Trumperne føler, de har ret til at udbrede deres antipati i forventningen om, at alle har det som dem. Men forstår de virkelig ikke, hvilken vej opinionen går? USA er ved at blive Trump-country. Det er kun på kysterne, at der er liberal dominans.

If you are suffering from Trump Derangement Syndrome (TDS) so acute that you have forgotten how to behave in public, you need to seek help. Get a grip. No one cares what you think about the president. Especially if you don’t like him! Look at that map again, please, and soak in the reality. You are outnumbered and surrounded by us. If you have to purge your bile somewhere, find some friends who agree with you and go to town denouncing the president and evil Republicans in your living room. But if you’re out to get a cup of coffee or to get your hair done, it’s best to stick to cheerful small talk about the weather or the recent harvest or piano recitals. Stop taking your anger out on everyone around you. It’s weird.

Samme vildfarelse findes i Europa hos en smagselite, som mener de har ret til at irettesætte andre. Det er en ny udvikling i demokratiet, og det tegner ikke godt.

Meget tyder på, at Trump vil vinde kampen om amerikanernes hearts and minds. I Europa ser det mørkere ud.

Megan Fox beskriver en reaktion, som er udbredt i Europa: Folk trækker sig tilbage. De orker ikke al fjendtligheden og vælger hellere kattefilm på Facebook, fremfor at tone rent flag. Det får venstreorienterede til at tro, at de er flere end de er.

I stopped posting political things on my Facebook page, including links to my own articles, which for years I had done with no issues. I belong to one of those secret Facebook groups where we discuss issues like adults without having to put up with the unhinged comments by friends who have TDS. It began as a courtesy to our Never Trump friends so as not to upset them, and it continues now because we realize life is more pleasant without their unbalanced and raving interjections. Imagine! We cared enough about them to take our Trump support out of their view for their sanity, but we don’t rate the same consideration. My personal page is now filled with photos of my kids and my dog and that’s it. No one needs the kind of harassment the TDS folks are dishing out, and the only way to avoid it is to become completely silent about politics. Contrary to popular belief, we have no interest in fighting with people all the time. We miss the days when we could disagree and still like one another.

Unfortunately, this forced silence is just breeding more contempt between countrymen and ensuring the Trump haters are going to be taken by surprise again when he is reelected by people who won’t talk about it but heartily support him. Get ready for more therapy, folks. You’re going to need it. #TrumpIsYourPresident

 

Get a Grip: Trump Derangement Syndrome in Public Is Not Okay!

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE