Nyt

Tidligere har vi den 3. oktober skrevet hvordan TV2 og Ritzau vildledte om antallet af af savnede og druknede på den centrale Middelhavsrute for migranter.

Usand påstand fra TV2/Ritzau – “Flere flygtninge og migranter dør på rejsen mod Europa”

Historien bygger på tal fra UNHCR og FN og skulle vise ruten er blevet mere “dødelig” i 2018. Tallene viser dog et reelt fald i antallet af savnede og døde. Det er kun når man gør den relative dødsrate op ift. antallet af migranter der når Italien,  tallet er steget. Som vi også påpegede er det manipulation da enkelte kæntringer kan forvrænge den forholdsmæssige andel.

Nu viser tal offentliggjort den 10. oktober fra UNHCR og FN vi havde ret. Af de 1.245 der var savnede og druknet indtil og med september 2018 er 564 registreret for en enkelt måned. Det er juni måned. Det er altså næsten halvdelen af årets indtil videre savnede og druknede er kan henføres til en eneste måned. Opgørelsen viser godt nok ikke de enkelte kæntringer, men dog at der ellers over alle måneder i 2018 er få der savnes eller drukner.

Vinklen er vigtig da det er en del af den populistiske fortælling fra NGO’ere som Læger uden Grænser, Sea-Watch, MISSION-Lifeline og Sea-Eye misbruger til at angribe lukningen af migrantruten og havnene for NGO-skibe i Italien. Deres påstand er migranter dør på havet og det er Europas ansvar.

ANNONSE

En fortælling medier som TV2 og Ritzau videreformidlede.

UNHCR Dead and missing at sea

ANNONSE

Mest læst