Nyt

Forleden skrev vi hvordan TV2 og Ritzau påstod der var “flere” migranter der døde på Middelhavet. Påstanden var som vi fastslog falsk. Historien blev bragt med henvisning til en rapport fra FN migrationsenhed UNHCR og hvor hensigten åbenbart var at problematisere lukningen af den centrale Middelhavsrute og den italienske regerings valg af de ikke længere vil være hub for migranttrafikken.

Usand påstand fra TV2/Ritzau – “Flere flygtninge og migranter dør på rejsen mod Europa”

I går var det så den tyske NGO Sea-Watch der senest har investeret i et større skib Mare Jonio som vi skrev om her der alarmistisk påstod dødsraten på Middelhavet er så høj som aldrig før.

NGO’ere alligevel tilbage på den centrale migrantrute på Middelhavet

Sea-Watch påstår med henvisning til en analyse fra det italienske organisation ISPI at dødsraten i september var 19 % hvor den i tidligere måneder var 0,1 %.

Der er mere på deres Facebookside

Historien blev ukritisk taget op af en række tysksprogede medier med enslydende overskrift – på tysk.

Todesrate von Migranten im Mittelmeer hoch wie nie (Dødsraten for migranter på Middelhavet er så høj som aldrig før).

Focus – Todesrate von Migranten im Mittelmeer hoch wie nie

Men i september 2018 var der ifølge FN under 1.000 migranter der nåede den italienske kyst så en enkelt kæntring af en migrantbåd kan bringe tallet op på 19 %. Omvendt er der ingen migranter der kæntrer ville tallet være nul. Er der den samme kæntring, men “kun” 500 der når Italien er raten 40 % og sådan kan NGO’erne og FN manipulere.

I øvrigt var der i de sidste syv dage af september ikke en eneste migrantankomst til Italien jf. UNHCR. Konklusionen ændrer sig i det væsentligste ikke ved man tæller migranter med der bliver samlet op af den libyske kystvagt og ikke når den italienske kyst. De er jo netop i libysk farvand hvor selv ikke NGO’ere har ret til at sejle.

ANNONSE

#Manipulation #Masseindvandring #NGOs

UNHCR – Italy weekly snapshot – 30 Sep 2018

ANNONSE