Nyt

Der er nyt i sagen om den arabiske terrorisOmar el- Husseinn der havde dansk statsborgerskab og var søn af palæstinensiske forældreOmar el- Husseinn var soloterrorist da han i 2015 angreb Krudttønden og den jødiske synagoge i København.

Af oplysninger som politiet indtil videre har hemmeligholdt fremgår det aOmar el- Husseinn inden terrorangrebet forsøgte at leje en lejlighed der lå overfor eller tæt på Krudttønden gennem udlejningstjenesten Airbnb. Til det formål havde han oprettet en falsk profil på Airbnb. Det har tidligere ikke været fremme aOmar el- Husseinn havde haft så grundige planlægninger.

Såfremt det havde lykkedes ham at leje en lejlighed tæt på Krudttønden kunne han have haft bedre muligheder for at ramme målet med flere skud og dermed dræbe flere da han i længere tid kunne have været uforstyrret.

ANNONSE

Til en af udlejerne skrev Omar el-Hussein, at han var studerende og havde brug for lejligheden til sine ”studier.”

Til en anden udlejer skrev han:

– Har du mulighed for at leje din lejlighed ud til mig i denne korte periode?

Han ønskede at leje lejligheden fra den 12. til 15. februar 2015.

Anmodningerne blev imidlertid afvist af udlejerne. De fortæller, at Omar el-Husseins profil så “mærkelig” ud. Der var intet profilbillede eller profiltekst tilknyttet kontoen.

DR – Afsløring: Omar el-Hussein ville leje sig ind overfor Krudttønden før terrorangreb

ANNONSE