Kommentar

Aya Bonde Jensen. Foto: Privat

Almindelige mennesker står magtesløse overfor råheden fra Mellemøsten. Det gælder også Folketinget og regeringen.

Vi aner ikke hvad vi skal stille op. Vi bliver ligesom forældrene til Aya Bonde Jensen, der blev tæsket til døde foran øjnene på sine børn. Hvis vi ikke finder ud af det vil volden brede sig mere og mere.

Den har allerede nået et alarmerende niveau.

En 18-årig blev slået ihjel på parkeringspladsen i Gentofte af en 15-årig. Vi ser samme tendens i alle de nordiske lande. Sverige er værst. Søndag blev en kvinde brændt til døde i sin lejlighed i Kristinehamn. Mandag blev en 60-årig fundet død i en udbrændt bil. Brændt levende?

Volden minder om Libanon og Syrien. Man ønsker at påføre maksimal smerte. Vi har ikke engang et sprog for denne råhed. Om den er kulturel, gangsterkriminalitet eller islamisk – råskaben er den samme.

ANNONSE

Huissein Abdo Abbas og Huda Ahmadd al Alli

Den holdning Mattias Tesfaye lægger for en dag overfor Hussein Abbas, der dræbte sin kone og deres søn, er den totale afmagt. Det er en slags kapitulation; Han kan intet gøre. Morderen vil alligevel få sine penge fra den danske stat, så hvorfor er han minister?

Men de bør ikke få hjemrejsepengene, hvis de begår alvorlig kriminalitet, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), efter at en syrer ifølge Kristeligt Dagblad skal have cirka 100.000 kroner udbetalt fra Danmark til februar, selv om han er sigtet for at slå sin kone og søn ihjel.

– Jeg synes, det virker fuldstændig vanvittigt, hvis den danske stat skal betale penge til folk, der dømmes som mordere i andre lande. Det bliver vi nødt til at finde en løsning på, siger Mattias Tesfaye.

Den syriske mand sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i Syrien. Han har over for det kurdiske politi tilstået at have dræbt sin kone og deres otteårige søn. […]

Volden som dræbte Huda og hendes søn, er den samme som udfoldede sig i Gentofte:

To stridende grupper havde aftalt at ordne en uoverensstemmelse ved et organiseret slagsmål. Børn ned til 13 år mødte sammen med unge mænd på 18-19 år op til et opgør, hvor der blev brugt slagvåben, knive og små økser.

 

I midten af ugen blev en 15-årig dreng varetægtsfængslet. Politiet mener, at den 15-årige førte kniven, som kostede den 18-årige livet. Indtil han blev fremstillet i retten, havde den 15-årige dreng været indlagt med kraniebrud efter et slag, som en af rivalerne formentlig havde tildelt ham med et baseballbat.

På Borgen tør man ikke træffe vedtagelser, der virkelig ville betyde en forskel. Hvis man vil det, skal man skele til Israel. Israelerne lader straffen ramme hele familien, ganske enkelt fordi det er et klansamfund. Individuel straf betyder ingenting. I stedet jævnes familiens hus med jorden.

I Danmark er den eneste effektive straf at udvise hele familien. Det er den eneste straf, der er respekt for, og derfor tør Mattias Tesfaye, Nick Hækkerup eller Mette F. ikke foreslå den.

De er, som harerne, fanget i lyskeglen og formår ikke at rykke sig.

 

 

 

ANNONSE

Læs også

Læs også