Kopierede/fra hoften

Polly Dutschke, Socialdemokraterne i Århus; Foto: Facebook)

Historien skrives af vinderne, siges det, men det er ikke desto mindre lykkedes socialisterne at sætte sig tungt på den store fortælling. Forleden advarede Søren Pind mod at Enhedslisten fik borgmesterposten på Bornholm, og nævnte en passant at partiet er udemokratisk, og udspringer af Danmarks Kommunistiske Parti. ‘Kommunisterne kommer’ ironiserer Politiken, lidt i stil med et læserbrev i Bornholms Tidende, der ligefrem mente det var underlødigt ‘Pindehuggeri’, at kalde kommunister for… kommunister.

Tidligere i dag kørte jeg forbi Aarhus Universitet, og mens jeg hørte S-byrådskandidatenb Polly Dutschke i radioen, så jeg valgplakater for samme. Hun er datter af kommunisten Rudi Dutschke, der støttede Rote Armé Fraktion, og selv gjorde i bomber. Min far var ‘en stor inspiration for vores familie’, og sådan blev militant kommunisme til socialdemokratisme. Hun behøver ikke tage afstand, men kan ligefrem hylde fantasten.

“Jeg har haft politik tæt inde på livet fra barnsben. Min far, Rudi Dutschke, var talsmand for den tyske studenterbevægelse i 1960’erne, og var en stor inspiration for vores familie. Socialdemokratiet og dets værdier om lighed, retfærdighed og fællesskab betyder meget for mig og driver mig i mit arbejde med ældre og i mit politiske virke.” (Stempolly.dk)

—–

Thomas Schumann: Du er nemlig datter af Rudi Dutschke, et ikon i den tyske venstrefløjsbevægelse, og 68’ernes studenteroprør i Tyskland. Han var simpelthen med til at forme det Tyskland vi kender i dag. Kan du prøve at sætte nogle ord på, hvem din far var?

Polly Dutschke, Socialdemokrat: … han var en meget følsom mand… han har jo også vist hvordan vi skal kæmpe, og kæmpe for at demokrati er vigtig ud i fremtiden, og for vore næste generationer. Så Rudi er et menneske for mig, som både familiemæssigt, og som far har givet rigtigt meget. Også til Europa, og til Danmark, og til Århus. Og det tager jeg med, og det giver jeg tilbage til Århus nu, når jeg stiller op til kommunalvalget. (Genau, Radio4, 9. november 2021)

—–

“‘Im Winter 1968 besucht der linksradikale Mailänder Verleger Feltrinelli Rudi Dutschke. Im Auto, das vor der Wohnung parkt, präsentiert er stolz eine Rückbank voll mit Dynamitstangen. Rudi Dutschke packt das Dynamit in den Kinderwagen, legt das Baby Hosea Che darauf und schiebt den Wagen in eine konspirative Wohnung, wo darüber beratschlagt wird, was mit dem Dynamit geschehen soll. Feltrinelli schlägt Sabotageakte gegen US-Schiffe vor, die Nachschub nach Vietnam bringen, andere bevorzugen Bahngleise. Am Ende der Debatte beschließt man gar nichts zu tun, der Sprengstoff verschwindet wieder. Verbleib unklar.’” (Tageszeitung, Uriasposten)

Pind vs Enhedslisten

“Partiet støtter en revolution af ejendomsretten, hvor det private skal afskaffes. Det er en krænkelse af de fundamentale menneskerettigheder. Det er nu forbløffende. At Enhedslisten står til at blive det største parti på Bornholm. Et parti, der udspringer af Danmarks kommunistiske parti, og som gennem årene har ødelagt alt, hvad det rørte ved, hvis det fik magt og indflydelse.” (Søren Pind, Bornholms Tidende, 30. oktober 2021)

“Men det værste er, at Bornholms Tidende med dette kan komme til at sætte en meget lav standard for, hvordan man kan udtrykke sig i politiske kommentarer og indlæg. … jeg håber ikke at skulle læse mere af den slags Pindehuggeri i vores ellers udmærkede avis.” (Jens Kristiansen, Bornholms Tidende, 6. november 2021)

ANNONSE