Nyt

Tysk politi efterlyser nu kurderen Farhad A. Han er sammen med to andre mellemøstlige mistænkt for knivdrabet på den tysk-cubanske Daniel H. den 26. august som antages at have udløst urolighederne i Chemnitz og efterfølgende demonstrationer.

Farhad A. er efter oplysninger i tyske medier født i Irak, men kort derefter flyttede familien til Tyrkiet. Her skulle den nu 22 årige have levet et stille liv og haft småjobs i en frisørsalon og bageri.

I 2015 kom han til Tyskland og søgte asyl. Han skulle have slægtninge i Fulda og Dortmund.

Som grund til sin asylansøgning fortalte han om krigen i Irak selvom han kommer fra Tyrkiet. Hans ansøgning bliver afvist, alene af den grund han allerede havde søgt om asyl i Bulgarien.

ANNONSE

Han skulle være udvist i 2016, men pga. overbelastning hos udlændingemyndighederne i 2016 skete det aldrig og hans sag er tilsyneladende blevet væk siger Sachsens ministerpræsident Michael Kretschmer i et interview på den tyske tv-kanal ZDF.

Kort efter afvisningen af asyl kom han i konflikt med de tyske myndigheder og begik flere mindre straffelovsovertrædelser som tyveri, handel med narko og vold dog uden at blive straffet.

Focus – Dritter Verdächtiger weiterhin flüchtigFall Daniel H.: Kurz vor der Tat traf Farhad A. die anderen Verdächtigen in Shisha-Bar

 

ANNONSE