Nyt

Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / Scanpix.

Fra og med torsdag vil der ikke længere være nogle NGO-er tilstede i havområderne udenfor Libyen, skriver Corriere della Sera: NGO-fartøjet «Open Arms», som en tid har været alene om at operere i det centrale Middelhav, vil herefter flytte sin virksomhed til det vestlige Middelhav og Gibraltarstrædet, som for længst er blevet hovedindfaldsporten til Europa for bådmigranter.

I lyset af at EU’s Operation Sophia i praksis er blokeret af Italien, er der dermed kun få muligheder for at komme til Europa ved hjælp af iscenesat havsnød udenfor kysten af Libyen. Ankomsterne til Italien vil således begrænse sig til de få både, som kommer helt frem for egen kraft.

NGO-en er ikke nådig i sin omtale af den nye italienske migrationspolitik, de karakteriserer den som umenneskelig.

Men til Spanien pågår trafikken stadig for fuld skrue, og NGO-skibet flytter der hen, hvor menneskestrømmen befinder sig:

«I løbet af de næste uger vil vi slutte os til redningsarbejdet i Gibraltarstrædet og Alboransøen» som skiller Marokko fra Spanien, hedder det i en pressemeddelelse fra Open Arms.

Betingelserne ligger dermed til rette for en stigning i trafikken til Spanien. Europa forbliver pivåbent for ulovlig migration.

 

ANNONSE