Nyt

Der er ikke sket meget nyt omkring situationen for det italienske kystvagtskib Diciotti som vi sidst skrev om her:

Migranter afviste at blive samlet op af Malta – nu beder EU-Kommissionen medlemmerne om at finde en løsning

Antallet er af migranter på Diciotti er dog faldet, da 27 “mindreårige” har fået lov at forlade skibet og det forlyder der er indtrådt en “sultestrejke” hos resten. Faktisk var der yderligere migranter på skibet da det kom til Italien, men de fik fik lov, at forlade skibet da det vurderedes de skulle på sygehus.

Samtidigt er der en strid mellem Italien og EU-Kommissionen hvor denne har opfordret andre lande, at modtage migranterne. Belgien og Ungarn har dog  klart afvist det og andre lande mener der er vigtigere ting som hvordan man finder strukturelle løsninger.

Den belgiske indenrigsminister Theo Francken har sagt:

“Det er ikke løsningen”

om at modtage migranter fra Nordafrika. Tilsvarende har den ungarske udenrigsmister Peter Szijjarto afvist, at tage imod migranter.

Krone Zeitung (Østrig)

ANNONSE