Kommentar

John Brennan bidrog aktivt til, at nyheden om Steele-rapporten blev lækket til pressen gennem et brev, han skrev til senator Henry Reid i august 2016. James Clapper har sagt, at Putin gav Trump sejren. Begge er godt betalte kommentatorer i anti-Trump-medierne. Nu forlanger de at måtte beholde den sikkerhedsgodkendelse, som gør, at de kan benytte deres kontakter og viden til at bekæmpe præsidenten. Er det definitionen på ytringsfrihed?

En lang liste med tidligere CIA-direktører, vicedirektører og NSA-chefer har underskrevet et opråb, hvori de fordømmer præsidenten for at have frataget John Brennan hans sikkerhedsgodkendelse. De mener, at det er et angreb på hans ytringsfrihed.

Det er uklart, hvordan det at miste sikkerhedsgodkendelsen er et angreb på Brennans ytringsfrihed.

Som pressetalsmanden for Det Hvide Hus, Hogan Gidley, sagde: Sikkerhedsgodkendelse er et privilegium, ikke en rettighed.

Det ved underskriverne udmærket godt, men de siger det motsatte.

White House deputy press secretary Hogan Gidley responded to the letter Friday on Fox News’ “Fox & Friends” by emphasizing that security clearances are a privilege, not a right.

“The point here is that we’re talking about Mr. Brennan, someone who lied to Congress on multiple occasions,” he said. “The president has the right to do this. He also has the whole of all the information. He knows it all. He understands it, and realizes this person’s privilege of having security clearance needs to be taken away.”

Nogle af underskriverne har markeret sig som fjender af Trump, som tidligere National Intelligence Director James Clapper og Michael Hayden. Det er mere opsigtsvækkende, at andre stiller op. Så som tidligere general og kortvarig CIA-chef David Petraeus, tidligere CIA-chef Leon Panetta og eks-CIA og forsvarsminister Robert Gates.

ANNONSE

Der er en forklaring på, hvorfor disse låner deres navn til så tvivlsom en sag: At de ved, at de afsløringer, som oprulles, også vil kompromittere deres tjenestetid. Korrumperingen af CIA, FBI og NSA har stået på gennem mange år. James Clapper sad i Kongressen og fik stillet spørgsmålet, om det var sådan, at NSA overvågede og aflyttede almindelige amerikanere. Han svarede: – Nej, ikke det jeg ved af.

Få måneder senere afslørede Edward Snowden Clapper som en stor løgner.

De liberale medier gør intet forsøg på at stille Clapper til ansvar.

Eller hvad med Brennan som fik CIA til at spionere mod Efterretningskomiteen i Senatet, da denne granskede uregelmæssigheder i CIA. Dianne Feinstein (D-CA) havnede i en alvorlig konflikt med Brennan, fordi CIA infiltrerede maskinerne i Kongressen.

Også det er glemt.

Men det Brennan, James Comey og Clapper fremfor alt er kendt for er, at de er nøglepersoner i arbejdet for at forhindre, at Trump blev valgt og senere for at ødelægge ham som præsident. De har initieret og tilladt en række tiltag for at ramme Trump og hans stab. De  har brugt statens organer for at gribe ind i demokratiets vigtigste proces: præsidentvalget.

Det er klart, at hvis dette bliver afsløret og kendt i sit fulde omfang, vil det udløse en reaktion blandt vælgerne. De vil kræve en oprydning. Mange medlemmer af Kongressen og pressefolk har i lang tid krævet en storjury, som skal holde offentlige høringer om alt, som er foregået.

Tidligere var venstresiden optaget af: Hvem vogter vogterne? Nu modsætter venstresiden sig alle sådanne forsøg på granskning og kalder det upatriotisk.

Tegning: Niels Thomsen

Det må være en sådan oprulning, som folk som Gates, Petraeus eller George Tenet frygter. En sådan oprulning kan rive meget andet med sig. Korrumperingen begyndte ikke med Trump. Den begyndte meget længere tilbage. Som Obamas forfølgelse af journalister, skatteetatens sortlistning af Tea Party-bevægelsen og den bevidste mørklægning av Benghazi-angrebet. Listen er lang.

Da Trump blev kandidat, forstod disse aktører, at alt, hvad de havde bedrevet i årenes løb, var truet. Trump ville ikke være loyal og lade sleeping dogs lie, sådan som de var vant til. De risikerede fuld eksponering. Derfor tillod de sig alt for at standse Trump.

Når også dette spil risikerer at blive afsløret, går de i panik.

Nye beviser fortæller, at eks-agent Christopher Steele udtrykte bekymring overfor nummer fire i Justitsdepartementet, Bruce Ohr, for hvad som ville ske efter, at Comey blev fyret. – Vil brandmurene holde? spurgte Steele.

Han mente formentlig den konstruerede løgn om russia collusion. Det var et fiffigt træk: Man konstruerede en løgn, som skjulte ens egne forbrydelser.

Hele apparatet blev sat ind for at finde bevis for noget, som de selv havde holdt på med: Russia collusion.

Denne løgn, dette rå magtmisbrug, ville ikke have været mulig, hvis ikke den liberale presse havde deltaget.

Flere står for tur til at miste sikkerhedsgodkendelsen. Blandt dem Bruce Ohr. Når underskriverne også nævner han som en, som risikerer at miste ytringsfriheden, har de afsløret sig selv. Ohr er i de sidste uger blevet afsløret som krumtappen i arbejdet mod Trump, efter at FBI blev tvunget til at afslutte samarbejdet, fordi Steele snakkede med pressen. Men samarbejdet fortsatte ad bagvejen, med Ohr som mellemmand. Ohr afholdt over 70 møder med Steele, møder hvori han tog notater. Det er disse som Sean Hannity, Sara A Carter og John Solomon har fået fat i. De er ubestridelige beviser.

Ohrs nøglerolle viser, at der er en forbindelse mellem Steele-rapporten, FBIs granskning af Trump og Bob Muellers efterforskning. Alt handler om at standse og ødelægge Trump.

Ohr vil garanteret miste sikkerhedsgodkendelsen. De tidligere CIA-chefers opråb demonstrerer bare, hvilken side de står på og hvad, som står på spil.

Jo mer de bullshitter om ytringsfrihed, jo mere viser de, hvem de egentlig er og hvad de står for.

Det giver blot Trump blod på tanden.

On Friday, Mr. Trump said Bruce Ohr, former associate deputy attorney general, may be next on the chopping block.

“I think Bruce Ohr is a disgrace and I suspect I’ll be taking it away very quickly,” the president said before boarding Marine One for a Southampton, New York, fundraiser.

Krigen mod Trump minder mer og mer om en sammensværgelse.

 

 

ANNONSE