Nyt

Svenskerne sætter hundefigurer op i rundkørsler, såkaldte rondellhunde, og Lars Vilks lavede en lille tegning af en hund med turban og menneskeansigt og kaldte den Muhammed. Muhammedanerne gik amok, men det gjorde det borgerlige Sverige også. Lars Vilks lever omgivet af vagter og på stadig flugt. Der har været gjort flere forsøg på at slå ham ihjel.

Algeriske Ali Charaf Damache (53) får 15 års fængsel af en domstol i USA for at have organiseret et drabskomplot mod den svenske kunstner Lars Vilks.

Ali Charaf Damache, en 53-årig man med ursprung från både Irland och Algeriet har nu dömts efter en tio år lång härva, skriver TT.

Tidigare har 53-åringen hävdat att han är oskyldig men har nu erkänt. I rätten ska han ha svarat att han ändrat sig för att han faktiskt är skyldig snarare än en förhandlingstaktik.

Damache rekrutterede mennesker på nettet, som ville hævne profeten, da Vilks havde lavet «nuttede» billeder af en hund med turban. Ingen ved hvordan Muhammed så ud, men det er nok at kalde et billede for «profeten» til at det er blasfemi. Blasfemi belønnes med dødsstraf.

Bland de radikaliserade fanns Colleen ”Jihad Jane” LaRose, en amerikanska som redan sitter dömd för att ha åkt till Europa med avsikten att döda konstnären.

– Han organiserade en plan för att utbilda dem kring sprängmedel och skicka ut dem i västvärlden för att utföra våldsam jihad, säger assisterande åklagare Jenniefer ARbittier Williams enligt mediereferat från Philadelphia i USA där rättegången hölls.

ANNONSE

Det hører med til historien, at en irsk domstol afslog en udleveringsbegæring fra USA på Damache. Damache kunne frit forlade Irland. Han endte i Spanien.

Damache – med såvel irlandsk som algerisk statsborgerskab – blev pågrebet i Irland i 2010, hvor han boede i ti års tid. Han blev løsladt efter at en irlandsk dommer afslog en begæring fra USA om udlevering. Han blev siden anholdt på ny i Spanien i december 2015.

En anden bemærkelsesværdig omstændighed: Damache er den første, der udleveres til USA efter at Donald Trump blev præsident.

 

SVT

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag